Alvorlig pilotfejl: Passagerer blødte fra ører og næse

Et fly med 166 passagerer måtte nødlande, da piloterne hos Jet Airways glemte at tjekke kabinens lufttryk. Nu undersøger luftfartsmyndighederne sagen.

Udgivet Opdateret

En indenrigsflyvning i Indien gik helt galt, da et Jet Airways-fly pludselig måtte vende tilbage til Mumbai kort efter påbegyndt flyvning, skriver The Indian Express.

Turen fra Mumbai mod Jaipur blev langt fra som ventet, da flere passagerer begyndte at opleve en pludselig hovedpine. Men her stoppede det ikke. 30 af de 166 passagerer ombord på Boeing 737 begyndte at bløde fra næse og ører. Problemerne skyldes ifølge de indiske luftfartsmyndigheder, Directorate General of Civil Aviation,  at piloterne glemte at opretholde kabinetrykket.

Da flyet landede igen, blev fem passagerer med det samme fragtet til Balabhai Nanavati Hospital i Mumbai, hvor de fik behandling for deres skader, mens de resterende passagerer blev behandlet i lufthavnen.

– Fem passagerer er kommet til vores hospital og er her nu. På nuværende tidspunkt bliver patienterne bliver grundigt tjekket af vores øre-, næse- og halslæge, sagde Rajendra Patenkar fra Balabhai Nanavati Hospital kort efter ulykken.

Lægerne har ligeledes oplyst, at nogle passagerer vil lide af mild døvhed i en periode.

Piloterne fejlede

Det var først i 3000 meters højde, at Jet Airways-piloterne besluttede at vende rundt. Men grunden til de blødende næser og ører er piloternes skyld.

En talsmand fra de indiske luftfartsmyndigheder forklarer, at piloterne glemte at trykke på en knap, der skal opretholde lufttrykket i kabinen.

Det manglende tryk fik flyets iltmasker til at blive frigivet. Men det oplyses endvidere, at flyets piloter blevet suspenderet, mens Aircraft Accident Investigation Bureau undersøger sagen.

Jet Airways ejer i alt 123 fly, der flyver til 67 destinationer. I 2017 havde selskabet 24,4 millioner passagerer.

Powered by Labrador CMS