Alvorlig sag om krænkede børn tager uventet drejning

Politiet har efterforsket sagen i en måned.

Den alvorlige sag gjorde, at der blev indkaldt til møde på Sydskolen i Hørve. Nu har politiet indstillet efterforskningen. Foto: Google Street View.
Udgivet Opdateret

En sag, hvor der er blevet anmeldt flere tilfælde af seksuelle krænkelser af små børn, er blevet droppet af Midt- og Vestsjællands Politi. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, og det bekræfter efterforskningsleder og politikommissær, Kim Løvkvist, overfor Newsbreak.dk.

Da Newsbreak.dk omtalte sagen tilbage i september, forlød det ellers, at flere børn skulle være blevet krænket af en mand. Politiet har sidenhen efterforsket sagen i en måned og er altså nu kommet til den umiddelbart overraskende konklusion; at der intet er at komme efter.

Newsbreak.dk har spurgt Kim Løvkvist, om man hos politiet dermed ikke mener, at der findes en gerningsmand i sagen.

– Der er ikke noget, der tyder på, at børnene er blevet krænket, og vi mener ikke, at der findes en gerningsmand, siger Kim Løvkvist til Newsbreak.dk.

Lærer kontaktede kommunen

Da Newsbreak.dk omtalte sagen tilbage i september, forlød det, at sagen startede, fordi Odsherred Kommune modtog oplysninger fra en lærer om, at to børn muligvis var blevet krænket.

– En lærer henvender sig efter en samtale med et barn. Det tegner et billede af, at der kan være flere børn, der har været udsat for krænkelser, sagde direktør i Odsherred Kommune, Gitte Løvgren, til Ritzau.

Herefter gennemførte kommunens repræsentanter en række samtaler med forældre til børnene.

– På baggrund af den viden anmeldte vi sagen til politiet, sagde Gitte Løvgren til Ritzau.

Grundigt efterforsket

Sagens karakter har gjort, at en række børn er blevet videoafhørt af politiet, og Kim Løvkvist gør det klart overfor Newsbreak.dk, at man i den henseende har gjort, som man skal.

– Anmeldelser med mistanke om krænkelser af børn tager vi altid meget alvorligt og iværksætter straks den fornødne efterforskning for at få tilvejebragt eventuelle beviser ved at foretage videoafhøringer af børnene, siger Kim Løvkvist i den pressemeddelelse, politiet har udsendt.

Det besvarer dog ikke spøgsmålet om, hvordan sagen endte, hvor den gjorde; med at politiet efterforskede noget, de nu mener, ikke har fundet sted, men svaret findes måske i, at offentlige instanser tager anklager af denne karakter meget alvorligt.

– Vi har efterforsket sagen ganske grundigt og afhørt en lang række børn efter gældende regler. Det har ikke underbygget mistanken, og der er ikke rigtigt noget at arbejde videre med, siger Kim Løvkvist til Newsbreak.dk.

Powered by Labrador CMS