Amerikaner hjemme efter to år som gidsel

Nancy Curtis tog imod sin søn Peter Theo Curtis i lufthavnen i Boston. Han sad som gidsel i næsten to år i Syrien. Arkivfoto. Foto: Michael Dwyer/AP
Udgivet Opdateret

Journalisten Peter Theo Curtis er landet i USA, efter at være blevet frigivet af sine gidseltagere i Syrien.

Efter næsten to år som gidsel i Syrien har journalisten Peter Theo Curtis igen amerikansk jord under fødderne, skriver ABC News.

Curtis’ familie bekræfter, at den 45-årige amerikaner er kommet hjem efter at være blevet frigivet søndag. Familien stod klar til at tage imod ham i Bostons lufthavn.

Peter Theo Curtis blev bortført af syriske militante efter sidst at være set i oktober 2012 i den tyrkiske by Antakya, hvorfra det var hans plan at rejse ind i Syrien.

Amerikanerens løsladelse kom blot få dage efter, at en video blev frigivet, hvor man ser en anden amerikansk journalist James Foley blive henrettet ved halshugning af jihadister fra Islamisk Stat (IS).

Adskillige journalister har været bortført og holdt som gidsler under den syriske borgerkrig, der brød ud i marts 2011.

En del af de bortførte er igen på fri fod.

Curtis’ mor, Nancy Curtis, oplyste tirsdag, at hendes søn har det godt efter sit to år lange fangenskab.

Ifølge ABC News er yderligere et amerikansk gidsel blevet identificeret. Det drejer sig om en 26-årig kvinde, men hendes familie har ikke ønsket at få offentliggjort hendes identitet.

Den unge kvinde forsvandt for et år siden, da hun arbejdede med nødhjælp i Syrien. Det er Islamisk Stat, der står bag bortførelsen, og gruppen kræver angiveligt 6,6 millioner dollar i løsesum. Det svarer til knap 36 millioner kroner.

Derudover kræver IS, at en fange bliver frigivet af de amerikanske myndigheder.

Det drejer sig ifølge ABC News om en kvinde, der er uddannet neurolog fra det velansete amerikanske universitet MIT. I 2010 blev hun dømt i USA for at ville dræbe amerikanske embedsmænd to år tidligere.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS