Apple vil låse for mobilbrug bag rattet

Apple har planer om at låse din iPhone, når du kører.

Ved Apples World Wide Developers Conference i San Jose, Californien mandag blev funktionen introduceret.Foto: Josh Edelson / SCANPIX
Foto: Josh Edelson / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Apple kommer snart med en ny funktion til din Iphone, der vil hjælpe dig med at droppe den farlige vane at skrive beskeder, når du kører. Det skriver det anerkendte medie CNN.

Mandag annoncerede Apple en hel række nye funktioner og opdateringer af deres produkter. Heriblandt var funktionen “Forstyr ikke under kørsel” som vil være en del af Apple’s iOS 11, der kommer senere på året.

Du får ingen beskeder i bilen

Slår man funktionen til, vil mobilen spærre for notifikationer i form af beskeder og nyheds opdateringer, når den er forbundet med en bil ved hjælp af bluetooth eller kabel, eller hvis bilen kører.

Hvis nogen skriver til dig, mens du kører, kan mobilen sende et automatisk svar, hvor der står, at du kører og derfor ikke kan svare lige nu. Skærmen vil også blive låst, så du ikke kan bruge andre apps, mens du kører. Folk der sidder i bilen, som ikke kører, kan slå funktionen fra.

Det vil være muligt at bruge Apple Maps, selvom man ikke kan taste destinationer ind. Man kan også bruge andre navigations apps som Google Maps, men det vil ikke være ligeså nemt.

Du kan stadig indtale beskeder

Kører man i en bil, der har Apple CarPlay, kan man stadig bruge det, selvom funktionen er sat til. CarPlay kører over bilens skærm. Programmet kan læse beskeder op for billisten, som også kan indtale svar på beskederne. Man kan også bruge andre apps ved hjælp af talekommandoer.

Programmet kan bruges, hvis man kører i en General Motors bil, Fiat Chrysler, BMW eller Honda.

Nissan har forslået at indbygge en kasse i bilen, der vil blokere for radiobølger, så mobilen ikke kan modtage beskeder, når den er i bilen. Det er en anden måde at stoppe vanen med at bruge mobilen, når man kører.

Powered by Labrador CMS