Arbejd nøgen i haven-dag: Pas på lurerne

Arkivfoto: Iris/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Skal du deltage i den internationale Arbejd nøgen i haven-dag?

Så er det nok en god idé at tjekke, om hækken er tæt, eller om dine naboer er typerne, der bliver fortørnede over at se mennesker kun iført havehandsker med bagdelen i vejret over rosenbedet.

Selv om du er på din egen matrikel, kan du nemlig godt komme til at overskride lovgivningen ved at gå nøgen rundt i din have, straffelovens paragraf 232 om blufærdighedskrænkelse. Det skriver Bolius.dk.

Den internationale Arbejd nøgen i haven-dag, der falder første lørdag i maj hvert år, er skabt af The Naturist Society, en amerikansk søsterorganisation til Danske Naturister, og idéen med dagen er, at man skal føle sig mere fri, acceptere sin krop og være tættere på naturen.

Men du kan altså risikere, at naboer og forbipasserende føler sig krænkede over din nøgenhed.

Det gælder især, hvis din grund ligger ud til et busstoppested eller en etageejendom, hvorimod du roligt kan smide tøjet, hvis din have er aflukket og folk udefra skal gøre sig anstrengelser for at komme til at se ind i haven – for eksempel ved at bruge en stige eller lave hul i hækken. Jo mere synlig, du er, jo større er risikoen for, at du kan støde andre, skriver Bolius.dk.

En rettesnor er dog, at for at støde andre skal din adfærd have en seksuel karakter – som samleje, berøring eller onani – samtidig med at det kan sandsynliggøres, at du ved eller må have indset, at din opførsel virker krænkende for andre.

Der er dog også andre risici forbundet med at arbejde i haven. For eksempel er det ikke alt havearbejde, der egner sig til at udføre i nøgen tilstand – læs: Beskæring af brombærbusken.

BNB

Powered by Labrador CMS