Arlas landmænd får igen et gok i nødden

Foto: Colourbox.com (modelfoto)
Udgivet Opdateret

Mens rasende franske landmænd blokerer motorveje, seneste A6- og A7-motorvejen ved Lyon i protest mod de lave mælke- og kødpriser, får de mindst lige så økonomisk hårdt pressede danske mælkeproducenter i dag endnu et gok i nødden.

Mejerikoncernen Arla Foods sænker igen afregningsprisen på mælk til sine leverandører på grund af store prisfald på de globale råvarebørser.

Arla sænker prisen med 7,4 øre pr. kg mælk til 212,8 øre fra 3. august.

På den toneangivende råvarebørs Global Dairy Trade, GDT, er prisen på mejerivarer faldet med over 60 procent siden februar 2014. Ved de seneste seks auktioner på Global Dairy Trade faldet til det laveste niveau i seks år.

Den negative tendens på markedet fortsætter. På den seneste GDT auktion i midten af juli blev prisen reduceret med 10,7 procent. Og det presser markedet yderligere, siger Astrid Gade Nielsen, vicedirektør og leder af Arlas globale kommunikation.

Bølgen af prisfald har længe forplantet sig til de danske landmænd. Arla sænkede 1. juni mælkeafregningen med 7,5 øre pr. liter til 226,8 øre.

Med det nye prisfald er mælkeafregningen til Arlas andelshavere faldet med i alt 95,5 øre eller omkring en tredjedel fra toppen i april 2014. Dette prisfald reducerer isoleret set omsætningen på en gennemsnitlig dansk kvægbedrift med op mod 1,5 mio. kr. om året.

Powered by Labrador CMS