Armstrong: Håber flere kommer med sandheden

Foto: JOEL SAGET/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Lance Armstrong er taknemmelig over, at han har fået lov til at bidrage med sin version i ny dopingrapport.

UCI-bosserne Hein Verbruggen og Pat McQuaid blev i konklusionerne i ny dopingrapport udpeget til at være de største skurke, fordi de var med at holde hånden over dopingsyndere som Lance Armstrong.

Den syvdobbelte Tour de France-vinder, som har fået frataget alle sine titler og er blevet straffet med livsvarig karantæne, mener, at der er håb for fremtiden, hvis flere kommer ud af busken, som han selv har gjort.

– Jeg håber, at alle ryttere, som konkurrerede og var dopede kan føle sig fri til at komme frem og hjælpe med at afsløre sandheden, som kan helbrede denne fantastiske sport, siger Armstrong ifølge velonews.com.

Armstrong har erkendt doping

Armstrong, som har erkendt at have taget doping og deltaget i interview med den uafhængige UCI-kommission CIRC, er glad for, at rapporten kaster nyt lys over fortiden.

– Jeg er taknemmelig over for CIRC for at søge sandheden og lade mig hjælpe i den søgen. Jeg er meget ked af de ting, jeg har gjort.

– Til gengæld er det mit håb, at jeg ved at afsløre sandheden kan skabe vejen for en lys, dopingfri fremtid for sporten, jeg elsker, siger Armstrong og tilføjer:

– Og at det i de kommende år vil tillade alle unge ryttere fra små byer over hele verden at jagte deres drømme uden at skulle konfronteres med de taber-valg, som så mange af mine venner, holdkammerater og modstandere blev konfronteret med.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS