Asylansøger tilstår dobbeltdrab i IKEA

En asylansøger fra Eritrea har tilstået at dræbe to personer i IKEA i Sverige. Modelfoto: Colourfox
Udgivet Opdateret

Anklageskriftet mod den 36-årige mand, der i august stak to personer ihjel i IKEA i den svenske by Västerås, fremlægges fredag. Det skriver aftonbladet.se.

Manden har tilstået, at han 10. august dræbte to personer – en 55-årig kvinde og hendes 28-årige søn – i varehuset. Mor og søn var på ferie i Västerås og blev overfaldet og dræbt i IKEAs køkkenudstyrsafdeling.

Kort efter overfaldet anholdt svensk politi en 23-årig mand og den 36-årig mand for det tilsyneladende tilfældige knivoverfald. Begge anholdte kommer fra Eritrea og boede på et asylcenter i byen Arboga sydvest for Västerås.

Den 36-årige mand blev selv såret i forbindelse med overfaldet, da han angiveligt stak sig selv i maven. Da han et par dage efter overfaldet kom til bevidsthed igen, tilstod han, at han stod bag dobbeltdrabet, hvorefter svensk politi løsladte den 23-årige, som havde siddet varetægtsfængslet siden overfaldet.

Svensk politi vil i forbindelse med fremlægningen af anklageskriftet fredag holde et pressemøde klokken 11.00, skriver aftonbladet.se.

Powered by Labrador CMS