Asylansøgere sigtet for voldsom gruppe-voldtægt

Politiet har nu tre døgn til at bevise en anmeldt voldtægt. Dommeren var mod fængsling af de sigtede.

Tre asylansøgere er indtil videre fængslet i tre gange 24 timer for voldtægt af en 32-årig kvinde på Samsø. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

De tre mænd, der mandag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Aarhus, er nu blevet fængslet i tre gange 24 timer.

Mændene, der alle er iranske asylansøgere, er sigtet for at have begået voldtægt af en 32-årig kvinde søndag aften i byen Sælvig på Samsø.

Asylansøgerne bor alle på øens asylcenter. Kvinden henvendte sig selv på asylcentret, hvor hun fik kontakt til de tre beboere.

Ifølge Ekstra Bladet skulle kvinden ifølge anklageskriftet være blevet holdt fast i sine arme, mens de tre mistænkte hver især tvang sig til samleje.

I retsmødet har en dommer dog vejet anklagemyndighedens argumenter for at varetægtsfængsle mændene og fundet dem for lette. Mændene, der er 30, 30 og 22 år bliver ikke fængslet.

Kæret til Vestre Landsret

Efter mandagens grundlovsforhør valgte anklageren fra Østjyllands Politi at kære rettens kendelse til Vestre Landsret. Dermed skal landsretten i de kommende dage revurdere sagen og afgøre, hvorvidt mændene skal fængsles eller ej.

De nærmere detaljer om, hvorfor kvinden henvendte sig på centret, og sagens øvrige forhold forbliver indtil videre ukendte. Mandagens retsmøde blev nemlig holdt for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning.

Asylcenter skal lukkes

Asylcenter Samsø, hvor de sigtede har opholdt, drives af Dansk Røde Kors og har plads til 200 beboere.

Forleden besluttede Udlændingestyrelsen, at centret, som beskæftiger 20 medarbejdere, skal lukke på grund af det store fald i antallet af asylansøgere.

Powered by Labrador CMS