Avis: Metrofirma bruger sort arbejde

Foto: Scanpix (genrefoto)
Udgivet Opdateret

Flere udenlandske ansatte på det københavnske metrobyggeri har aldrig betalt skat, selv om de har boet og arbejdet i Danmark i månedsvis, skriver Politiken.

Ifølge avisen har metrokonsortiet CMTs underentreprenør Cipa ikke indberettet de ansattes indkomst. Det viser mails fra Skat, som efter en henvendelse fra fagforeningen 3F har søgt efter indberetninger af indkomstskat fra de udenlandske arbejdere i sine registre.

En stikprøve blandt 30 rumænske metroarbejdere, viser, at der ikke er indberettet skat for hver tredje af dem, til trods for at deres kontrakter viser, at de har arbejdet på metroen siden november og december.

Cipa henviser til hovedentreprenøren CMT, hvor selskabets kommunikationschef, Sigurd Nissen-Petersen, erkender, at der er ansatte, som ikke har fået indberettet skat ifølge fristerne, men det skyldes vanskeligheder med at få oprettet dem i CPR-registret hurtigt nok, fortæller han.

»Cipa forklarer mig, at den aftale eller den forståelse, man har haft med Skat København, er, at man har kunnet sætte arbejderne i gang, selv om der ikke lå et CPR-nummer. Man har kunnet give dem et a conto-beløb, hvor der er registreret kvitteringer, og at man så svarer den korrekte skat, så snart CPR-nummeret er der,« siger Sigurd Nissen-Petersen.

Han kan dog ikke fremlægge dokumentation for, den påståede aftale eller forståelse mellem Cipa og Skat København, men afviser, at firmaet dermed i praksis har ladet metroarbejderne arbejde sort, skriver Politiken.

Powered by Labrador CMS