Beboer på asylcenter dræbt af adskillige knivstik

En 46-årig beboer på asylcentret Center Sandholm er dræbt af flere knivstik.

En midaldrende mand er blevet fundet død i Center Sandholm. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

En 47-årig mandlig beboer i Center Sandholm blev søndag fundet død på sit værelse.

Manden var stukket adskillige gange med kniv, og Nordsjællands Politi efterforsker sagen som en drabssag. Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at sagen er en ulykkelig udgang på en hændelse mellem beboere i centeret, og Nordsjællands Politi er i den forbindelse meget interesseret i at tale med en 34-årig mand, som indtil for nylig også opholdt sig i Center Sandholm.

Den ene beboer var den 47-årige afdøde somaliske mand, mens den anden var en 34-årig mand, som tidligere har boet på centret. Den 34-årige mand er irakisk statsborger.

Den 47-årige blev fundet død på sit værelse.

Hvad der nøjagtig er foregået mellem de to mænd, er det, som politiets efterforskning i første omgang skal klarlægge.

Anmeldt søndag formiddag

Politiet fik anmeldelsen fra Røde Kors 11.10 søndag formiddag. Manden var beboer i lejren, og politiet arbejdede søndag på at informere de pårørende.

– Vi kører med alt, som vi normalt gør, når der er et mistænkeligt dødsfald, sagde Mogens Mogensen fra Nordsjællands Politi i går.

– Når man finder en død under mistænkelige omstændigheder, tilkalder man tekniske service og kriminaltekniske afdeling. Man får tilkaldt en retsmediciner, som laver en findestedsundersøgelse, sagde han videre.

En findestedsundersøgelse udfører retsmedicinere, når liget stadig befinder sig der, hvor det er blevet fundet. Ud fra en undersøgelse kommer retsmedicinerne med en foreløbig udtalelse om dødsårsag og dødstidspunkt.

Center Sandholm ligger i Allerød Kommune i Nordsjælland. Det drives af Røde Kors og er Danmarks største asylcenter.

Powered by Labrador CMS