Belgier med tilknytning til Paris-angreb anholdt

En mand er anholdt i Marokko. Han har angiveligt direkte forbindelse til de voldsomme terror-angreb, der ramte Paris den 13. november.

En mand er blevet anholdt for direkte forbindelse til terror-angrebene i Paris den 13. november, hvor 130 mennesker mistede livet. Blandet andet her uden for en café, hvor 14 mistede livet. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Marokkanske myndigheder har ifølge Reuters anholdt en belgisk statsborger med marokkanske rødder med direkte forbindelse til angrebene i Paris 13. november.

130 personer blev dræbt i angrebene.

Den anholdte har ifølge nyhedsbureauet Reuters kæmpet i Syrien for al-Nusra, der er en Al-Qaeda-støttet front, før han blev en del af Islamisk Stat.

Identiteten på manden er ikke offentliggjort, og det er uvist, om der er tale om den eftersøgte Salah Abdeslam. Abdeslam har været eftersøgt verden over for sin forbindelse til terror-angrebene.

Den mistænktes initialer, som bliver oplyst på arabisk, kan ifølge Reuters oversættes til “JA” eller “GA”.

Den belgiske mand blev ifølge myndighederne anholdt i byen Al Muhammadiyah nær Marokkos største by, Casablanca, fredag.

Belgieren er den 11. person, som er blevet anholdt i forbindelse med efterforskningen af angrebene i Paris.

Under angrebene 13. november sidste år blev 130 mennesker dræbt.

Den militante bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for attentatet, hvor der blev begået angreb flere steder på samme tid.

Den 26-årige franskmand Salah Abdeslam mistænkes for at have spillet en nøglerolle i angrebene, der slog 130 mennesker ihjel. Han har været på flugt siden 13. november.

Powered by Labrador CMS