Benny undrede sig over dette flænsede føl: Så brød helvede løs

Benny Kristensen er blevet overvældet af, hvor voldsom reaktionen har været på et Facebook-opslag om sin svigerfars døde pony.

Benny Kristensen er nysgerrig efter at finde ud af, om det mon er en ulv, der har slået hans svigerfars ponyføl ihjel i en indhegning ved Klitmæller. Foto: Benny Kristensen
Udgivet Opdateret

Benny Kristensen var egentlig bare nysgerrig på, hvad der mon var sket med føllet. Det lille ponyføl, der tirsdag morgen blev fundet flænset på hans svigerfars mark ved Klitmøller.

Kunne det mon være ulven?

– Jeg var lidt nysgerrig på det. Det er jo også bare spændende, for det er et spændende dyr, siger han til Newsbreak.dk.

Derfor lagde han også et billede af det lemlæstede føl ud i et opslag på sin Facebook-profil.

– Ulven kommer !!! Ved godt at det er en slidt sætning i disse tider. Men når et tre måneder gammelt ponyføl springer lystigt rundt i folden om aftenen og næste morgen findes i denne tilstand KAN man undskyld mig ikke lade være at tænke sit og da især ikke når noget lignende aldrig er sket før, skrev Benny Kristensen i sit opslag, der siden har fået massevis af kommentarer og delinger.

Efterfølgende har TV2 Nord skrevet om sagen.

Ikke oplæg til hetz

Benny Kristensen er blevet overvældet af, hvor voldsomt folk har reageret på hans Facebook-opslag.

– Det var ikke for at skabe en hetz eller få folk til at diskutere. Jeg er blevet beskyldt for at have iscenesat det, og at jeg selv selv skulle have skåret føllet op, siger Benny Kristensen, der finder beskyldningerne fuldstændig vanvittige.

– Jeg har trukket opslaget tilbage, så det ikke er offentligt mere – jeg er overrasket over, hvor følsomt et emne det egentlig er, siger han.

Han fortæller, at han også er bekymret for, at hans svigerfar skal blandes ind i den voldsomme debat.

Nul stærke holdinger til sagen

Benny Kristensen fortæller, at han ikke selv har stærke følelser på nogen sider af ulvedebatten. Opslaget var derfor på ingen måde tænkt til at skulle skabe modvilje mod ulve i Danmark.

Svigerfaderen har været i kontakt med en vildtkonsulent, og han vurderede ifølge Benny Kristensen, at det formentlig er ræve, der har slået føllet ihjel. Vildtkonsuleneten har derfor ikke taget DNA-prøver. Der er til gengæld flere andre professionelt ulve-interesserede, der har taget kontakt til Benny Kristensen.

Ulve i Danmark

  • Efter knapt 200 års fravær er ulven tilbage i Danmark. Den første bekræftede ulv blev fundet død i Nationalpark Thy i Nordjylland i november 2012.
  • Siden er der observeret ulve og indsamlet DNA-spor i det meste af Jylland.
  • Ulven er Europas næststørste rovdyr på land, da kun den brune bjørn er større end ulven.
  • Mange af de store rovdyr er i fremgang i Europa, hvilket primært skyldes fredning af dyrene i hele EU. De seneste år er rovdyr som ulv, brun bjørn og los derfor blevet mindre sjældne i Europa.

Kilde: Miljøstyrelsen

– Nu gemmer vi kadaveret, og ser om vi ikke kan få foretaget en DNA-analyse for at få afklaret, om det er en ulv, siger Benny Kristensen.

Powered by Labrador CMS