Berømt turistmål vil gøre det ulovligt at sidde ned

Venedig er så træt af uopdragne turister, der sidder og ligger i gader og stræder. Nu kan bøder på op til 3500 kroner ende med at blive konsekvensen.

Venedig er fyldt med turister dagligt. Men nu har borgmesteren fået nok. Foto: Reuters/Denis Balibouse
Udgivet Opdateret

Er du typen, der får ømme ben efter at gå en lang tur under en ferie, så kan det godt være, at den italienske ferieperle Venedig ikke er byen, som du skal rejse til.

Byen, der dagligt får 60.000 besøgende turister, vil nemlig gøre det ulovligt at sidde eller ligge ned i bybilledet, hvor det ikke er tiltænkt. Det er byens borgmester, Luigi Brugnaro, som har fremsat forslaget.

Bøderne kan blive på op til 3500 kroner, skriver The Sun. Forslaget vil blive taget op til afstemning i oktober, men der er flere grupper i byen, som kæmper imod forslaget.

Marco Gasparinetti fra Grupo Aprile 25, er imod forslaget.

– Der er efterhånden så lang en liste over ting, som man ikke må, at man snart ikke kan gøre noget i Venedig, siger Marco Gasparinetti til The Guardian.

Flere regler på vej

Udover et forbud mod at sidde ned, arbejder myndighederne på at forbyde musik på både. Derudover er det allerede forbudt at vise tegn på at være fuld offentligt, samt at svømme eller dyppe tæer i kanalerne.

I Venedig har talsmænd beskrevet turisterne som uopdragne, samt at de udviser dårlig opførsel.

Powered by Labrador CMS