Berygtet sigøjner-klan begår tricktyveri mod ældre mand

Se, hvordan du kan undgå de nederdrægtige trick-tyve.

Udgivet Opdateret

Familien Levakovic har efterhånden været på  de flestes læber, efter den blev portrætteret på TV 2 under titlen ‘Sigøjnerbossen’.

Ikke nok med det, portrættet blev også set af flere danske politikere, hvilket fik flere af dem op i det røde felt.

Siden er også flere andre medlemmer optrådt i medierne. Det gør tre af dem også i dag.

Udgav sig for VVS’ere

Fire tricktyve udgav sig for at være VVS’ere, da de stjal et pengeskab med smykker og et større pengebeløb fra en 76-årig mand fra Randers. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tre af de personer er ifølge Ekstra Bladet en del af Levakovic-familien; nemlig Santino Levakovic, Alpacino Petrovic og Monika Maria Petrovic.

Uventede gæster

Onsdag klokken 12.45, fik den 76-årige fik uventede gæster i sit hjem på Nyvej i Randers.

To mænd åbnede pludseligt hans dør og fortalte den overraskede beboer, at de var VVS’ere , der skulle undersøge hans varmerør, da det dryppede i kælderen.

Den forvirrede mand nåede ikke at stoppe mændene, inden de gik ind i hans lejlighed. På gangen stod en fremmed kvinde og forsøgte at berolige ham.

(Se i galleriet over artiklen, hvordan du kan stoppe tricktyvene i tide).

Undervejs gik det op for den 76-årige, at noget var helt galt, og han bad “VVS’erne” og kvinden om at forsvinde. Det ville de dog ikke lige med det samme, men til sidst lykkedes det ham at skubbe dem ud i gangen, og de forsvandt herefter hurtigt.

Da den 76-årige fik lukket døren efter dem, opdagede han, at hans pengeskab manglede, og han kontaktede straks politiet. I pengeskabet var der 120.000 kroner og en mængde smykker.

Vidner noterede nummerplade

Et par vidner havde set tricktyvene stikke af fra stedet i høj fart i en bil, og da de også havde noteret nummerpladen, blev nummeret sendt rundt til politiets patruljer.

En patrulje fra Sydøstjyllands Politi opdagede kort efter bilen, der kørte på motorvejen ved Horsens Syd.

Efter en kort eftersættelse sad bilen fast for enden af en mudret markvej. Kort derfra stod fire personer, som stak af over en mark, da de så betjentene.

Politihund blev sluppet løs

En politihund blev sendt efter dem og fangede en kvinde og en mand, som den bevogtede, indtil betjentene kom frem.

En tredje person blev fundet oppe i træ, hvor han forsøgte at gemme sig. Og den sidste person snusede en politihund sig frem til og fangede ham ved et buskads.

En borger fandt det opbrudte pengeskab og et smykkeskrin fra tyveriet på en grusvej på Ørumvej i Hadsten.

De fire personer blev alle anholdt og sigtet for tricktyveri. Det drejer sig om en 45-årig kvinde og tre mænd på 23, 26 og 27 år. Heraf altså tre fra Levakovic-familien.

Men dramaet stopper ikke her.

Stak af fra retsbygningen

Da tre af de fire personer skulle foran en dommer – hver for sig – øjnede det ene familiemedlem chancen for at stikke af. Han blev dog anholdt efter 20 minutter som en – nogenlunde – fri mand.

Det skriver Ekstra Bladet, der var til stede i retten.

– Var du i Randers i går, spurgte anklageren ifølge bladet det ene familiemedlem.

– Det ved jeg ikke. Jeg kender ikke Jylland så godt, lød det fra Santino Levakovic, der humpede ind i retslokalet med forbindinger på sit ene ben efter hundebiddet, han fik under anholdelsen.

Han nægter sig skyldig – som den eneste af de tre.

Alpacino tilstod nemlig over for dommeren – og angav i samme omgang de tre andre anholdte.

Nu er de alle fire blevet varetægtsfængslet i fire uger. Det oplyser Østjyllands Politi.

Godt samarbejde

Hos Østjyllands Politi glæder vicepolitiinspektør Lennart Glerup sig over, at godt politiarbejde i samarbejde med vakse vidner og Sydøstjyllands Politi førte til anholdelse af de formodede tricktyve. Samtidigt opfordrer han især ældre mennesker til at tænke sig ekstra om, inden de lukker fremmede ind i deres hjem.

– Flere tricktyve benytter sig af det trick, hvor de udgiver sig for at være fra kommunen eller andre offentlige myndigheder for at komme ind i ældres hjem. Derfor opfordrer vi ældre mennesker til ikke at lukke fremmede ind, de ikke har en forgående aftale med. Bed eventuelt om at se ID og kontakt straks politiet, hvis man har mistanke om, at der er noget, der ikke stemmer, siger Lennart Glerup.

I galleriet over artiklen har vi samlet en række gode råd, så du kan undgå at blive offer for tricktyvene

Powered by Labrador CMS