Beskidt trick over for ældre kvinder: -Dit barnebarn er kørt galt

Tyve forsøger med et trickopkald at lokke ældre mennesker til at udbetale større beløb ved at fortælle, at deres barnebarn er kørt galt.

Flere ældre kvinder er blevet ringet op og fået at vide, deres barnebarn er kørt galt og der skal bruges penge. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Det er så absolut ikke første – og desværre helt sikkert ikke sidste – gang, hvor Newsbreak.dk kan fortælle om, hvordan svindlere på ussel vis forsøger at lokke penge ud af godtroende, ældre medborgere med et trickopkald. Og denne gang med en af de mere uhyggelige udgaver.

Nordsjællands Politi oplyser, at man her har registreret mindst seks tilfælde af trickopkald, hvor en ‘bedstemor’ er blevet ringet op af en ukendt person, der fortalte, at deres barnebarn havde været involveret i en alvorlig trafikulykke, og at barnebarnet lå på hospitalet.

– De har sandsynligvis fundet de her ældre ved at finde deres numre i ældreboliger, fortæller Henrik Suhr, pressekoordinator hos Nordsjællands Politi, til Newsbreak.dk.

Stemmen i telefonen fortæller så, at barnebarnets bil stadig er på stedet for ulykken, og den skal bugseres væk. Af den årsag må bedstemødrene meget gerne hoste op med 10.000 kroner kontant, så autohjælpen kan få sin betaling. Pengene vil snarest blive afhentet på adressen, skriver Nordsjællands Politi et et Facebook-opslag.

– Så vidt vi ved, er der dog ingen, der har betalt endnu, siger Henrik Suhr.

Det er der dog nogle, eller i hvert fald én, der har gjort. Omend, det er i en anden politikreds.

Barnebarnet er ‘kørt galt’

En kvinde på 87 år fra Københavns Nordvestkvarter blev nemlig på nogenlunde lignende måde franarret et større beløb med netop et trickopkald.

– Vi ringer tilfældigvis til hende, siger kvindens svigerdatter, der på grund af familiens letgenkendelige efternavn optræder anonymt i artiklen.

– Så siger hun: Det er noget værre noget med Morten (opdigtet navn. Red).

Det forvirrer svigerdatteren og hendes mand – den 87-åriges søn. De kender intet til, der skulle være sket noget forfærdeligt med deres søn.

– Ved I ikke, han er kørt galt?

– Det skulle jeg måske ikke have sagt, siger den ældre kvinde så, og fortsætter:

– Det skulle I måske ikke have at vide, siger hun nu – lettere forvirret.

Ikke kørt galt

Efter en del ringen frem og tilbage, lykkedes det endelig at få fat i Morten.

– Jeg er sgu ikke kørt galt, kan han forsikre sine forældre om.

Det kan kvindens søn og svigerdatter så ringe og berolige hende med. Den opringning ender dog med at gøre ægteparret urolig, da hun så siger:

– Gud, så har jeg sikkert betalt til den forkerte.

Det viser sig, at en mand har ringet til hende og udgivet sig for at være Morten, der altså var kørt galt og skulle bruge 25.000 kroner til at få sin bil hentet.

Han har, venligt, bestilt en taxa til hende, så hun hurtigt kan køre i banken og hente pengene.

– Chaufføren ved endda, hvilken bank hun har, fortæller svigerdatteren.

Kvinden kører så i banken – henter de 25.000 kroner i kontanter, og kører tilbage til sin lejlighed.

– Her spørger taxachaufføren så, om hun ikke vil gå op i sin lejlighed og hente et billede af barnebarnet, så pengene bliver afleveret til den rigtige.

Det indvilliger den ældre kvinde i – men da hun kommer ned igen er både taxa og de 25.000 kroner væk.

Besøg flere gange af samme kvinde

Inden alt dette sker har den 87-årige haft besøg af en kvinde, der med hej-nabo-appelsiner og pebernødder har fortalt, hun er flyttet ind i opgangen.

Den kvinde er efter svigerdatterens klare overbevisning hende, der på forhånd har taget bestik af muligheden for at lokke penge fra den ældre.

Selvsamme kvinde kom, efter bedrageriet med de 25.000 kroner, tilbage, men blev dog ikke denne gang lukket ind.

– Vi har sagt til hende, at hun under ingen omstændigheder må lukke nogen ind mere, siger svigerdatteren.

Hvor pengene er forsvundet hen, vides ikke.

Er taxachaufføren indblandet?

– Det melder historien intet om. Jeg ved, han har været til afhøring, men vi har fået et brev fra politiet, hvor der står, at man nu har afsluttet sagen, siger svigerdatteren.

Lignende trickopkald

Hos Nordsjællands Politi har man tidligere oplevet lignende trickopkald: Bedragere ringer og beder om penge til at betale for udbedring af en vandskade, betaling for en flyttebil, eller altså i dette tilfælde en omgang autohjælp.

– Vi anbefaler vi jer at tage en snak med eventuelle ældre i jeres omgangskreds og fortælle denne historie om disse trickopkald videre. Man skal ikke betale. Man skal i al fald ikke gøre noget, før man har kontaktet sine pårørende, siger Henrik Suhr.

I et opslaget på Facebook skriver politikredsen blandt andet:

– Vi har ikke tænkt os at gå i detaljer med, hvad vi synes om bedragere, der lyver over for bedstemødre og siger, at deres børnebørn er kørt galt. Vi er sikre på, I selv kan forestille jer, hvad vi tænker om den type opførsel.

(Identiteten på den anonyme svigerdatter i artiklen er redaktionen bekendt).

Powered by Labrador CMS