Biltrafikken slår alle rekorder

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Selv om staten bruger tocifrede millionbeløb på nye jernbaneskinner, ny metro og nye letbaner, bruger danskerne deres biler som aldrig før, skriver Jyllands-Posten.

Biltrafikken slog sidste år alle rekorder. Det viser nye tal fra Vejdirektoratet.

2,5 procent steg biltrafikken sidste år i løbet af de første 11 måneder, og ifølge Vejdirektoratet er der ingen tvivl om, at den hidtidige trafikrekord fra 2008 er slået.

Der er samtidig aldrig solgt så mange personbiler i Danmark på et år som i 2014, og den tendens ser ud til at fortsætte.

Det betyder, at bilisterne holder stadig mere i kø, men flere og større veje vil ikke fjerne bilkøerne, lyder det fra flere trafikforskere.

Folketinget har besluttet, at hovedparten af den fremtidige trafikvækst skal foregå i den kollektive trafik, men ifølge trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet, bliver det svært at vende udviklingen.

»Hvis det skal lykkes, skal det gøres dyrere at køre i bil. Så skal man enten hæve bilafgifterne på især de billige mikrobiler, gøre benzinen dyrere, indføre roadpricing – eller gøre alle tre ting,« siger Harry Lahrmann.

Trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet mener ikke, at flere motorveje eller flere vejspor vil løse problemerne. Han ser i stedet roadpricing, som den bedste måde at begrænse biltrafikken på. Det afviser Socialdemokraternes trafikordfører Rasmus Prehn, skriver Jyllands-Posten.

Powered by Labrador CMS