Borgerlige: Regeringen snyder med jobtal

De borgerlige er ikke tilfredse med regeringens jobtal. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Når regeringen bedyrer, at den har skabt 40.000 nye job i den private sektor, er det groft vildledende, mener Venstres finansordfører, Peter Christensen (V).

»Regeringen forsøger at tegne et billede af dansk økonomi, der viser, at der ikke er nogen problemer og alt går godt. Men det er ikke er sandt,« siger han.

Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen (LA), stemmer i.

»Det er både manipulation og vildledning med det formål at få danskerne til at tro, at regeringen har helt styr på den økonomiske udvikling,« siger han.

Det er Jyllands-Posten, der har set nærmere på regeringens økonomiske tal og fundet ud af, at de 40.000 nye job i den private sektor for en stor dels vedkommende er deltids- og studiejob, idet den samlede arbejdstid i den private sektor er faldet 0,25 procent fra fjerde kvartal af 2011 til 2014.

»I virkeligheden er det her jo udtryk for, at der lægges færre arbejdstimer i den private sektor. Men fordi der tilsyneladende er nogle fuldtidsjob, der er konverteret til deltidsjob, så kan regeringen få det til at se ud som om, der er kommet flere i arbejde,« siger Ole Birk Olesen.

Det er kutyme at omregne til fuldtidsstillinger

Han understreger, at det er kutyme at omregne til fuldtidsstillinger, når man snakker om beskæftigelse. Både Venstres, de Konservatives og Liberal Alliances finansordførere siger, at de gik ud fra, regeringen mente fuldtidsstillinger.

»Jeg må indrømme, at jeg ikke har undersøgt det godt nok. Det er en lærestreg – jeg skal være endnu mere mistænksom over for regeringen, end jeg normalt er,« siger Ole Birk Olesen.

Alle tre partier ser afsløringen som et udtryk for, at der er behov for flere og mere vidtrækkende reformer for at få ordentlig gang i økonomien.

»Vi har ikke den vækst, regeringen har pralet af, og vi har hele tiden sagt til regeringen, det ikke var nok. Vi vil for eksempel gerne have håndværkerfradraget fordoblet og gjort permanent, og vi vil have skatte- og afgiftslettelser. Men regeringen har holdt fast ved, at det er helt unødvendigt med henvisning til de her 40.000 arbejdspladser,« siger de Konservatives finansordfører, Mike Legarth (K).

De tre partier vil nu øge presset på regeringen for at få gennemført flere økonomiske reformer.

Powered by Labrador CMS