Borgmester kapper strømmen til ét hus

Beboerne i andre huse risikerer at lide samme skæbne.

I Los Angeles har man haft svært ved at få folk til at stoppe store fester under covid-19. Nu er man begyndt at fratage huse adgangen til strøm og vand. Foto: Scanpix/Robyn Beck
Udgivet Opdateret

Det er formentlig ikke hverdagskost, at en borgmester får lukket for strømmen til ét hus i en kommune, men det er dog præcist, hvad der er sket i Los Angeles, USA, hvor borgmester Eric Garcetti residerer.

SCPR skriver, at et hus i Hollywood Hills ikke længere har adgang til strøm, efter at huset gentagne gange er blevet brugt til at afholde store fester i, midt i et udbrud af coronavirus covid-19.

Eric Garcetti advarede for to uger siden om, at huse, der blev brugt til at holde store fester i, risikererede at miste adgang til strøm og vand, hvis ikke festerne stoppede.

Borgmesteren har siden gjort alvor af truslerne, og han sagde onsdag, at byens borgere er nødt til at tage covid-19 alvorligt, efter at sygdommen har kostet mere end 2000 indbyggere i Los Angeles livet. Til sammenligning har 621 mennesker, smittet med covid-19, mistet livet i Danmark.

Flere har fået besked

De mange dødsfald fik Eric Garcetti til onsdag at sige, at alle borgere i byen skal være forsigtige.

– Det inkluderer, at man ikke afholder eller deltager i store fester, der udsætter en selv, naboer og andre for fare, lød det fra borgmesteren, ifølge SCPR.

Ifølge SCPR er det omtalte hus beboet af en 21-årig internetpersonlighed, der blandt andet holdt en stor fest, da han fyldte år midt i pandemien. Det er den slags fester, Eric Garcetti ikke gider se flere af, og mens byens politi gentagne gange har bedt den unge mand om at tænke sig om, har det åbenbart ikke haft den ønskede effekt.

Eric Garcetti, borgmester i Los Angeles, besøgte Danmark i efteråret 2019 i forbindelse med C40 Mayors Summit. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Eric Garcetti, borgmester i Los Angeles, besøgte Danmark i efteråret 2019 i forbindelse med C40 Mayors Summit. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det betyder, at huset ikke har haft adgang til vand og strøm siden onsdag, og ifølge SCPR har flere andre huse i byen haft besøg af politiet og er blevet informeret om, at de mister adgang til strøm og vand, hvis de ikke retter ind.

Powered by Labrador CMS