Brøndby stikker kæp i hjulet på FCK

FCK var på vej mod en vigtig sejr i guldkampen, men Brøndby rejste sig til allersidst

Brøndby fik stukket en gevaldig kæp i hjulet på FC Københavns guldhåb, da de forsvarende mestre søndag spillede 1-1 mod topholdet.

Det lignede længe, at FCK skulle snuppe alle tre point, men en sen scoring af Mathias Greve i tillægstiden sikrede det ene point til Brøndby.

Brøndby afværgede en FCK-sejr i tillægstiden.

Brød dårlig stime

Det uafgjorte resultat betyder også, at Brøndby fik brudt sin dårlige stime med syv nederlag på stribe. Resultat betyder også, at FC Midtjylland søndag aften mod AaB kan hale ind på FCK i mesterskabskampen.

FCK havde det generelt svært i kampen mod Brøndby, hvor det høje pres skabte store udfordringer for gæsterne.

Sløsede fejl

Brøndby var tynget af mange sløsede fejl, men de pressede på mod FCK-målet i store dele af søndagens derby.

Brøndby-fansene viste sin utilfredshed med manglende udebanefans med et stemningsboykot, hvor de ikke sang de første 20 minutter og fire sekunder. Den manglende intensitet på lægterne smittede også af inde på banen.

Det var Brøndby, der kom bedst fra start med højt pres, men de helt store chancer udeblev dog, for hjemmeholdet lavede for mange fejlafleveringer og dårlige indlæg.

FCK spillede sig langsomt bedre ind i kampen, og de spillede flot rundt om Brøndbys pres. FCK kom også foran, da der var spillet 28 minutter, på et fantastisk flot mål af Pep Biel, der med spansk finesse hamrede bolden op i hjørnet.

Forsøgte at presse

Brøndby forsøgte at presse på i anden halvleg, men de mange uprovokerede fejl hjemsøgte stadig hjemmeholdet, der derfor havde svært ved at kreere store chancer.

Det var Brøndby, der skulle jagte scoringen, og først til allersidst lykkedes det, da Mathias Greve satte et par modstandere og satte den ind til stor jubel på Brøndby Stadion.

Brøndby bragte sig dermed op på 41 point, men ligger stadig på sjettepladsen i mesterskabsspillet.