Byder 151.000 for Eriksens trøje

Du kan nå at være med

Udgivet Opdateret

151.001 kroner.

Det er i skrivende stund det bud, der er givet på den landsholdstrøje, Christian Eriksen bar i kampen lørdag mod Holland.

Den første kamp, Eriksen spillede siden sit hjertestop i juni i Parken.

Det er auktionshuset Odendo, der i samarbejde med Unicef, har sat holdets trøjer på auktion.

Overskuddet går til at hjælpe Ukraines børn. 

En glad Eriksen tilbage på landsholdet.
En glad Eriksen tilbage på landsholdet.

Unika-trøjer

"Trøjerne er unika, da de er produceret specielt til denne kamp. På brystet af spillertrøjerne er tre flag på række, nemlig det danske, hollandske og ukrainske flag", skriver Odendo, der også oplyser, at  alle 23 spillere i truppen vil signere deres egen trøje fra kampen.

Christian Eriksen kom lørdag på banen i anden halvleg.

Efter et minut og halvtreds sekunder scorede han.

Auktionen løber til fredag aften.

Du kan følge den HER.

Denne trøje, som Eriksen bar lørdag i kampen mod Holland, kan blive din. Du skal dog have den helt store pung op ad lommen
Denne trøje, som Eriksen bar lørdag i kampen mod Holland, kan blive din. Du skal dog have den helt store pung op ad lommen

Eriksen faldt om

Christian Eriksen faldt om og fik hjertestop i Parken i København 12. juni under EM-kampen mod Finland.

Kampen blev afbrudt, mens Eriksen fik førstehjælp. Det lykkedes at genoplive fynboen, som blev fragtet til Rigshospitalet til yderligere undersøgelser.

Herefter blev kampen genoptaget med en finsk 1-0-sejr til følge.

Hjertespecialisterne fandt det efter grundige undersøgelser nødvendigt at indoperere en ICD-enhed, der er en avanceret pacemaker.

Spørgsmålet er, hvad det betyder for Eriksens karriere, da der i Italien er skrappere krav end andre steder til sportsudøvere med hjertesygdomme.

Ifølge italienske protokoller kan man ikke umiddelbart blive godkendt som sportsudøver, hvis man har fået indopereret en pacemaker, som er tilfældet med Eriksen.

I protokollen Cocis 2017, som lægerne i Italien bruger til at vurdere, om der kan gives tilladelse til at dyrke sport ved hjertesygdomme, står det beskrevet, at der ikke kan gives tilladelse til at dyrke sport, hvis man har indopereret en ICD-enhed, når der er tale om en sport med risiko for traumer.

Kilde: Ritzau/Tipsbladet/TV 2
Powered by Labrador CMS