Byggeriets ledighed lavest i syv år

Den højeste ledighed findes i Region Sjælland med 6,3 procent, den laveste i Region Midtjylland med 3,5 procent. Foto: MT Højgaard/free
Udgivet Opdateret

Byggeriet oplever netop nu den laveste ledighed, siden krisen satte ind og ikke mindst påvirkede aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen.

Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Ledigheden blandt de timelønnede i byggeriet var i juli på 4,3 procent. Det er et dyk på hele 2,6 procentpoint i forhold til juni og 0,9 procentpoint mindre end samme måned sidste år.

Det fremgår af en opgørelse, som BAT-kartellet har udarbejdet på baggrund af tal fra de relevante arbejdsløshedskasser.

I alt knap 3.700 arbejdsløshedsforsikrede er uden arbejde. Man skal tilbage til højaktivitetsårene 2006-2008 for at finde lavere sommerledighed. Her blev der i flere omgange noteret en bygge-ledig på under to procent.

– En ledighed på 4,3 procent må betegnes som et udmærket leje for en sommermåned i en situation, hvor vi bestemt ikke har lagt krisen bag os. Noget tyder på, at de store projekter så småt er begyndt at trække, og mange af vores medlemmer derfor kommer i arbejde. Vi har gået på bunden i en lang periode. Nu er vi oppe på en revle. Nu skulle vi gerne helt i land, siger BAT-kartellets sekretariatsleder Gunde Odgaard.

Elektrikerne har som altid den laveste ledighed af byggefagene. Den er senest opgjort til 2,2 procent og er dermed med til at trække den samlede byggeledighed pænt ned. De øvrige fag har ledighedsprocenter på mellem 4,6 og 5,5.

Den højeste ledighed findes i Region Sjælland med 6,3 procent, den laveste i Region Midtjylland med 3,5 procent.

Powered by Labrador CMS