Carlsberg står til at betale Rusland

Krigen i Ukraine har fået Carlsberg til at søge mod et salg af sine russiske aktiviteter

Udgivet Opdateret

Carlsberg skal formentlig donere en stor pose penge til Rusland, når bryggerikoncernen efter planen får solgt sin russiske forretning.

I Rusland har man nemlig vedtaget, at virksomheder, der sælger deres russiske forretning, skal donere op mod ti procent af salgssummen til landet.

Betragtet som "krigsskat"

Det fremgår af et dokument fra det russiske finansministerium ifølge avisen Financial Times. Det skriver Berlingske.

Jens Worning, der er tidligere dansk generalkonsul i Sankt Petersborg, betegner det over for den danske avis som en slags "krigsskat".

- Rusland har mistet disse virksomheder, og landet mangler penge. Derfor handler det for Rusland om at få så meget ud af de vestlige virksomheder som overhovedet muligt, siger han.

På plads inden sommer

Efter at krigen i Ukraine brød ud, har den danske gigant - lige som mange andre virksomheder - forsøgt at sælge sine russiske aktiviteter.

Carlsberg regner med at have et salg på plads inden sommer, oplyser koncernen til Berlingske.

Da salgsprocessen fortsat pågår, kan man ikke kommentere udmeldinger fra den russiske regering, lyder det.

Carlsberg risikerer at betale krigsskat til den russiske stat.
Carlsberg risikerer at betale krigsskat til den russiske stat.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS