Chokerende udvikling: Landsret løslader Shuaib Khan

Lederen af banden Loyal To Familia bliver fredag løsladt, selv om anklagemyndigheden kræver ham udvist.

Østre Landsret har fredag besluttet at løslade bandelederen Shuaib Khan, som anklagemyndigheden kræver udvist for trusler mod en betjent. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Østre Landsret har fredag besluttet at løslade lederen af banden Loyal To Familia, som anklagemyndigheden kræver udvist for trusler mod en betjent.

Den 30-årige Shuaib Khan blev 9. oktober idømt tre måneders fængsel og betinget udvisning i Københavns Byret.

Allerede på dagen for dommen havde Khan siddet fængslet i knap to måneder. Og da det fredag står det klart, at ankesagen først kan komme for retten i februar 2018, har tre landsdommere valgt at slippe den tiltalte fri.

Anklagemyndigheden havde krævet, at han afsonede den fulde straf og først fik lov at gå 10. november.

– Vi er begge meget tilfredse, siger bandelederens advokat, Michael Juul Eriksen.

Når sagen kommer for landsretten 7. og 8. februar 2018, bliver det helt store spørgsmål, om den pakistanske bandeleders udvisning skal gøres ubetinget.

Dømt for dødsvold

Den 30-årige Khan har tilbragt langt størstedelen af sit voksenliv i fængsel.

Blandt andet blev han som 21-årig idømt otte års fængsel for dødsvold, og i 2013 lød straffen på tre et halvt års fængsel i en anden sag.

I begge tilfælde blev LTF-lederen frifundet for et krav om udvisning.

Først i 2015 nåede Østre Landsret frem til, at en betinget udvisning var på sin plads. Det skete sammen med en straf på seks måneders fængsel.

Forment adgang

Meldingen om løsladelsen falder samme dag som det faktum, at politidirektøren i København netop har besluttet at indføre opholdsforbud – en reel lukning – ved et tilholdssted for LTF i Tingbjerg.

Lukningen sker af hensyn til naboernes tryghed og sikkerhed, fordi det vurderes, at et forestående angreb kan være under opsejling.

Der er tale om lokaler beliggende på adressen Ruten 14, kælderen, i Tingbjerg i en bygning, der i forvejen huser flere forretninger, et bibliotek og en ungdomsklub, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Københavns Politi har konstateret, at lokalerne fremstår som et tilholdssted for bandegrupperingen Loyal to Familia, at det er en person med kendt relation til bandegrupperingen, der står som lejer, og at medlemmer af LTF gentagne gange er truffet på adressen.

– Borgerne i København har krav på at kunne være trygge og sikre i deres nabolag. Vi vurderer, at det nu lukkede bandetilholdssted udgjorde en trussel med denne tryghed og sikkerhed. Derfor har vi, med loven i hånden, forbudt adgang til lokalerne, siger politidirektør Anne Tønnes.

Forbuddet gælder i to uger, og overtrædelse kan straffes med fængsel indtil to år.

Powered by Labrador CMS