Citybois-stjerne idømt fængselsstraf

Anthon Edwards Knudtzon er idømt 20 dages betinget fængsel.

Anthon Edwards Knudtzon (th.) er en del af Citybois. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Den 20-årige Anthon Edwards Knudtzon, der er en del af sangduoen Citybois er idømt 20 dages betinget fængsel i Københavns Byret fredag.

Sangeren er dømt for at hele delt to forskellige videoer med personer under 18 år i en seksuel situation via Facebooks beskedtjeneste Messenger tilbage i 2015.

Artiklen fortsætter under videoen

Den slags er at regne som udbredelse af børneporno, da personerne i videoerne blot var 15 år.

En betinget fængselsstraf skal som udgangspunktet ikke afsones.

Husker det kun svagt

Han var 16 år, da han delte videoerne, og gik i niende klasse. Men han var allerede blevet landskendt gennem underholdningsprogrammet “X Factor”.

Anthon Edward Knudtzon var i retten iført en grå sweater, mørke bukser og hvide sneakers.

Under Citybois-sangerens forklaring i retten fortæller han, at han ikke husker i detaljer, hvorfor han delte videoerne, da det er mange år siden.

Han husker heller ikke, hvorfor han selv fik dem tilsendt af personer, han dårligt nok kendte. Men han husker, at han selv sendte videoerne til tre venner som, han mener, havde bedt om dem, lød det.

– Jeg kan huske, at videoerne er noget seksuelt, ellers kan jeg ikke huske andet, end at jeg troede, at de (personerne i videoerne, red.) var ældre end mig, sagde den 20-årige sanger.

– Jeg gik kun i niende klasse og har ingen anelse om, hvorfor jeg sendte dem videre. Jeg var ung og naiv. Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte på, sagde han.

Sagen er en del af den såkaldte Umbrella-sag, hvor flere 1000 personer er sigtede eller dømte for at have delt de to videoer på Messenger.

Erkendt på Instagram

I et opslag på Instagram har Anthon Edwards Knudtzon erkendt sin skyld.

I det skriver han blandt andet, han rigtig nok delte de to videoer ‘uden at tænke over det’.

“Jeg var ung og naiv og tænkte ikke over konsekvenserne”, skriver han videre.

“Jeg undskylder af hele mit hjerte og håber, at denne sag trods alt kan være med til, man tænker mere over konsekvenserne ved at videredele videoer”, slutter opslaget.

Powered by Labrador CMS