Corona-jul: Ni ud af ti er aflyst

Restaurationsbranchen forventer en omsætningen på blot ti procent af det normale i en coronaramt julemåned.

Normalt omsætter hotel- og restaurationsbranchen for 2,5 milliarder kroner på julefrokoster. Arkivfoto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Normalt er december højsæson på landets hoteller, restauranter og konferencecentre, som plejer at bugne af julefrokostgæster. Men det ser coronakrisen i år ud til at spænde ben for.

Ni ud af ti julefrokoster i år er nemlig blevet aflyst. Sådan lyder vurderingen i en medlemsundersøgelse fra Horesta, der er brancheorganisationen for hoteller og restauranter.

Det skriver Horesta i en pressemeddelelse.

Normalt ligger julefrokostomsætningen i hotel- og restaurationserhvervet på cirka 2,5 milliarder kroner. I år ser det helt anderledes ud.

– Vores medlemmer vurderer, at omsætningen i år kun bliver på cirka ti procent af det normale, siger Jonas Kjær, der er cheføkonom hos Horesta, i meddelelsen.

Store konsekvenser

De meget få julefrokoster kan få meget store konsekvenser for restaurationsbranchen, der i forvejen er hårdt ramt efter mange måneder med coronavirus, vurderer han.

– For nogle virksomheder er det den aktivitet, som giver størst omsætning, siger Jonas Kjær.

– Samtidig er omsætningen i december med til at hjælpe mange virksomheder igennem januar og februar, der er de måneder, hvor færrest går ud og spiser.

Powered by Labrador CMS