Danmark hyldet i hele Europa

Det danske fodboldlandshold leverede flot på banen mandag aften - tirsdag står de op til flotte roser i internationale medier

Det danske landshold bliver skamrost i internationale medier efter sejren på 4-1 over Rusland mandag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det danske landshold bliver skamrost i internationale medier efter sejren på 4-1 over Rusland mandag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Det var meget svært at få armene ned efter Danmarks sejr på 4-1 over Rusland ved EM mandag aften.

Det gælder også for flere af de store internationale fodboldmedier, der har sat ord på den danske sejr, der betyder, at vi skal spille ottendedelsfinale mod Wales på lørdag i Amsterdam.

Hos engelske BBC sammenligner de fodboldlandsholdet med en af de mest kendte danskere nogensinde.

- Det er i sandhed endnu en fantastisk historie, der er skrevet i H.C. Andersens hjemland. Fra tragedie og fortvivlelse til fuldstændig og fuldkommen glæde.

- Alle følelserne kom frem, da de danske spillere fejrede sejren over Rusland. Spillere og fans fandt sammen på en uforglemmelig aften i København, skriver de.

"Få har fortjent det mere"

Hos The Guardian, et andet engelsk medie, mener man, at der ikke findes andre hold ved dette EM, der var mere fortjente sejrsherrer end danskerne mandag aften.

- Få hold har nogensinde fortjent at gå videre så meget som Danmark havde på en spændingsfyldt aften i København. 

- Spillerne, der for bare ni dage siden blev traumatiseret ved at se Christian Eriksens hjertestop, producerede en monumental præstation på samme bane og fremstod som strålende vindere over Rusland, skriver de.

En passende gave

Den spanske sportsavis Marca noterede sig, at danskernes første to kampe havde været fyldt med uheld. 

Først Christian Eriksens kollaps i kampen mod Finland og så den fremragende præstation mod Belgien, der endte i et smalt nederlag. 

Derfor var det også på sin plads, at vi denne gang fik en smule hjælp.

- Danmark har endelig en grund til at fejre noget ved EM. Spillerne jublede foran deres højrøstede fans i Parken efter den tredje og sidste hjemmekamp i turneringen. 

- Efter holdets mange uheld tidligere ved dette EM, så var det måske meget passende, at de denne gang fik en kæmpe gave. Yussuf Poulsen gjorde det til 2-0, efter Roman Zobnin forsøgte at spille bolden til sin målmand, men i stedet gav han den til den danske angriber, der kunne putte den i et tomt net, skriver Marca.

Tysk notits af ung stjerne

Hos tyske Kicker gik 20-årige Mikkel Damsgaards præstation ikke ubemærket hen.

Danskeren startede målfesten med sin scoring efter 38 minutter.

- Danmark gjorde det - på trods af to nederlag i starten. Damsgaard overvandt målmand Safonov med et vidunderligt skud i øverste højre hjørne.

- Det defensive russiske bolværk blev brudt, og det frigav yderligere energier for danskerne, skriver de.

Danmark spiller ottendedelsfinale mod Wales på lørdag klokken 18.

Powered by Labrador CMS