Danmark mister playmaker til VM

Morten Olsen har selv valgt at få foretaget en operation af sin brækkede næse, og dermed er det sikkert, at han ikke kommer med til VM i Qatar senere på måneden. Foto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

Det står nu helt klart, at Morten Olsen ikke kommer med herrelandsholdet til VM i håndbold i Qatar

Playmakeren Morten Olsen har valgt at lade sig operere for sin brækkede næse og går dermed glip af håndboldherrernes VM i Qatar. Det skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside.

Morten Olsen har selv truffet den svære beslutning.

»Jeg er naturligvis meget ked af at skulle melde afbud, men jeg føler ikke, jeg ville kunne yde min optimale indsats for holdet ved at spille med en brækket næse og dermed løbe rundt med risikoen for at få slået bruddet op igen,« siger Morten Olsen i en pressemeddelelse fra DHF.

Operationen betyder, at Morten Olsen skal holde sig fra fysisk kontaktsport i de næste seks uger.

Ved lørdagens sene landsholdstræning kom den stærke håndboldspiller galt afsted, og det er altså nu det uheld, som sender ham ud af Gudmundur Gudmundssons VM-trup.

Træneren bifalder alligevel Morten Olsens svære valg.

»Morten Olsens beslutning er for mig den ultimative hensyntagen til kollektivet. Han har sat holdets interesser langt foran sine egne, og det skal han have den største anerkendelse for,« siger Gudmundur Gudmundsson.

Tirsdag trænede Morten Olsen ellers med iført en speciel ansigtsmaske, men det er ikke tilladt i international håndbold, og derfor må han stå over i denne omgang. Dermed er landsholdets bruttotrup nede på 18 mand.

 

Powered by Labrador CMS