Danmark rammes af VAR-dom: Men er endnu ubesejret

Christian Eriksen sendte Danmark i front, men Australien fik 1-1 på et straffespark efter en videodom.

Der var brok en masse i torsdagens landskamp. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det danske fodboldlandshold har sat sig under pres ved VM før den sidste gruppekamp mod Frankrig.

Torsdag måtte Danmark nøjes med 1-1 mod Australien i Samara, og dermed skal Christian Eriksen og co. måske hente point mod de stærke franskmænd for at nå ottendedelsfinalerne.

Der er fortsat en lille chance for, at åbningssejren på 1-0 over Peru er nok til at sende landsholdet videre i turneringen.

Mod Australien fik Danmark ellers den drømmestart, som de omkring 1000 medrejsende fans havde ønsket sig.

Et drøn fra Christian Eriksen og en dansk 1-0-føring efter en genial frispilning fra Nicolai Jørgensen fik tilskuerne til at “sejle op ad åen” allerede efter seks-syv minutter.

Scenen var sat til en stor dansk eftermiddag, og derfor føltes det uafgjorte resultat som et skridt tilbage, mere end et skridt frem.

På banen virkede danskerne længe i kontrol med sikkert kombinationsspil og et markant boldovertag, men det blev til sidst en sovepude, som australierne udnyttede.

Med enkle midler begyndte Australien at true det danske mål. Hårdt arbejde og accelerationer frem i banen skabte kaos, men det blev i første omgang ikke rigtig farligt.

Alligevel gik det galt ti minutter før pausen, da et hjørnespark endte hos Mathew Leckie, der pandede bolden ind på Yussuf Poulsens arm.

Kampens spanske dommer vinkede i første omgang afværgende på de australske appeller for straffespark.

Men kort efter gjorde videodommerne ham opmærksom på, at der måske alligevel var foregået noget ulovligt, og efter et gennemsyn pegede Antonio Mateu Lahoz på pletten.

Muligheden blev sikkert udnyttet af anfører Mile Jedinak, der lagde bolden forbi Kasper Schmeichel i det danske mål til 1-1.

For Yussuf Poulsen var der tale om et uheldigt deja-vu, da han også i lørdagens 1-0-sejr over Peru fik dømt et straffespark imod sig efter en videodom.

Højrekanten ragede også en advarsel til sig og kan se frem til karantæne på tirsdag mod Frankrig.

Et lidt rystet dansk landshold havde muligheden for at gå til pause med en føring, da et Christian Eriksen-frispark var tæt på at ende med et australsk selvmål. En refleksredning betød, at det fortsat stod 1-1.

Det usikre danske spil fortsatte efter pausen, hvor Australien kom til flere gode skudmuligheder.

Tættest på var Aaron Mooy, da han med 20 minutter tilbage skød snert forbi det danske målhjørne.

Indskiftede Daniel Arzani var tæt på at afgøre kampen i slutminutterne, men en klasseredning af Kasper Schmeichel afværgede den helt store nedtur.

Danmark fik slet ikke udnyttet holdets bedre færdigheder med bolden. I stedet endte det med lidt for mange boldtab, og kun et par gange var Danmark tæt på.

Pione Sisto havde to nærgående forsøg, der sneg sig forbi stolpen, men meget mere blev det ikke til.

Danmark topper gruppe C med fire point foran Frankrig med tre. Australien har et point, mens Peru er sidst med nul point. Senere torsdag møder Frankrig og Peru hinanden. De to bedste hold går videre til ottendedelsfinalerne.