Danmarks bedste sommelier er fra Le Sommelier

Christian Jacobsen fra Le Sommelier og MASH Bredgade løb med titlen som Danmarks bedste sommelier. Foto: Claudia Dons.
Udgivet Opdateret

Christian Jacobsen fra Le Sommelier og MASH Bredgade løb med titlen som Danmarks bedste sommelier ved gårsdagens DM i sommelier.

Christian Jacobsen har blot været sommelier i fem år, men han har allerede været nordisk mester og nu også Danmarksmester i sommelier – for anden gang.

Ved mesterskabet, som blev afholdt i går på Copenhagen Food Fair, løb Christian Jacobsen med sejren efter en hård konkurrence, hvor 45 kandidater, og til sidst tre finalister, skulle prøves i teoretisk viden, formåen til at smage og sammensætte vin og mad.

– Det betyder meget for mig at blive anerkendt i mit arbejde med vin, som er min helt store passion. Jeg har smagt på vine hver dag i de sidste mange uger og læst op på teorien. Og så var det også lidt til mit held, at en af blindsmagningsvinene i finalen var nordamerikansk, hvor jeg er ret stærk qua mit arbejde hos MASH, siger Christian Jacobsen, som har sin daglige gang på restaurant Le Sommelier og på MASH i Bredgade.

Som en del af præmien skal Christian Jacobsen repræsentere Danmark ved VM i sommelier, som afholdes i Mendoza i Argentina i april 2016.

To ud af tre kandidater fra MASH

Christian Jacobsen tog for alvor hul på sin karriere som sommelier hos MASH i Bredgade og senere hen på MASH i London. Hans rolle som vintjener på MASH i London overtog Jess Sørensen for et halvt år siden. Jess var også finalist ved dette års DM i sommelier, men det var første gang han stillede op til en sommelier-konkurrence. Jess fik en andenplads i finalen.

– Det er en fantastisk stor bedrift af både Christian og Jess. Det sætter en tyk streg under, at vi på både MASH og Le Sommelier har Danmarks bedste vinkort, og ikke mindst at vi også har de mest kompetente folk til at servere det, fortæller Mikkel Glahn, partner i Copenhagen Concepts, som driver Le Sommelier og MASH.

Udover Christian Jacobsen og Jess Sørensen var Rune Krongaard Sauer fra restaurant Mêlée også finalist, og han fik en tredjeplads ved konkurrencen.

Powered by Labrador CMS