Danmarks Indsamling: Så meget gav danskerne

Pengene fra dette års Danmarks Indsamling går blandt andet til iværksættertræning af mødre i Somaliland.

90.061.627 kroner. Så meget har danskerne samlet ind til fordel for bekæmpelse af sult blandt børn ved årets Danmarks Indsamling 2017. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR.
90.061.627 kroner. Så meget har danskerne samlet ind til fordel for bekæmpelse af sult blandt børn ved årets Danmarks Indsamling 2017. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR.
Udgivet Opdateret

Godt 90 millioner kroner. Så mange penge har danskerne samlet ind ved årets Danmarks Indsamling til fordel for bekæmpelse af sult blandt verdens børn.

Det oplyser Anna Rørbæk, der er talsperson for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i Børnefonden.

– Hver en krone tæller. Det er et super flot resultat, og med godt 90 millioner kroner ligger det i den gode ende af de 11 år, vi har lavet denne indsamling. Pengene vil gøre en ubeskrivelig stor forskel for børn, der sulter i nogle af verdens fattigste lande, siger hun.

Nåede ikke sidste års resultat

Det lykkedes dog ikke at overgå sidste års resultat, da den seneste uges indsamling lørdag aften kulminerede med et stor show på DR. Sidste år blev der således doneret over 97 millioner kroner.

De godt 90 millioner kroner skal nu fordeles blandt de 12 humanitære organisationer, der står bag indsamlingen, til projekter i Asien, Afrika og Latinamerika.

– For eksempel i Somaliland. Her hjælper vi nogle kvinder med iværksættertræning, så de kan starte deres egen forretning og dermed få mulighed for at brødføde deres børn, siger Anna Rørbæk.

Et andet projekt går ud på at etablere drivhuse med såsæd i Afghanistan, så man kan dyrke afgrøder til en hel befolkningsgruppe.

– På Madagaskar, hvor der lige nu er tørke, sørger vi for, at underernærede børn får nogle jordnøddeposer, så de kan klare sig, nævner hun som et tredje eksempel.

Millioner skal kanaliseres ud til projekterne

Nu gælder det om at få de mange millioner kanaliseret ud til projekterne.

– Der går lige noget tid, fra vi får pengene ind, til de kommer ud. Men vi arbejder på højtryk, og vi plejer at være hurtigt ude. Derefter er vi til stede i tre år. Vi sørger for, at projekterne kan stå selv, så befolkningen de pågældende steder kan klare sig selv derfra, siger Anna Rørbæk.

Taknemmelig for folks velvilje

Børnefonden – en af de 12 organisationer – er taknemmelig for folks velvilje til at punge ud.

– Lad os være ærlige. Danskerne bliver bombarderet med indsamlinger og indsamlingsshows i løbet af året. Alligevel har de vist, at de har så stort et hjerte, at de også rummer at støtte op om børn, der lider af sult, siger Bolette Christensen, direktør for Børnefonden, i en pressemeddelelse.

Lørdagens indsamling var den 11. i rækken. Siden den første Danmarks Indsamling i 2007 har privatpersoner, virksomheder og organisationer bidraget med sammenlagt over 957 millioner kroner.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS