Dansk Folkeparti har syv krav til finansloven

Nødbremse, større krav til flygtninge og hjemsendelse skal stå i finansloven, hvis DF skal lægge stemmer til.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har fremlagt syv krav til en finanslov. De handler om strammere udlændingepolitik. Arkivfoto Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Udgivet Opdateret

Dansk Folkeparti har opstillet syv punkter, som partiet vil have gennemført på udlændingeområdet, hvis DF skal lave finanslov med regeringen.

Det skriver TV2.

Dermed sætter DF-formand Kristian Thulesen Dahl regeringen under pres i forhandlingerne om næste års finanslov.

Hvis partiet skal være med i en aftale, skal der gennemføres en række stramninger for udlændinge. Og det er ikke helt tilfældige stramninger.

De syv krav er tæt på at være identiske med de tiltag, som regeringen selv foreslog i august. Det skete, da Venstre præsenterede den økonomiske 2025-plan.

Kravene lyder på blandt andet en nødbremse, der gør det muligt at afvise asylansøgere på grænsen.

Derudover skal der stilles større krav, før flygtninge og indvandrere kan få opholdstilladelse. Yderligere et krav går på, at optjeningskravene skærpes, for at flygtninge kan få velfærdsydelser som for eksempel børnecheck.

– Alle de her punkter handler om at få en strammere udlændingepolitik, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

– Det er både i forhold til opholdskrav, det er ro og orden på de her asylcentre, hvor vi desværre har set mange problemer den seneste tid, og så er det strammere fortolkninger af konventioner, siger han.

Har allerede diskuteret

Formanden peger på, at det er ting, som de fire blå partier allerede har diskuteret i forhandlingerne.

Han afviser, at partiet blander æbler og pærer sammen, når udlændingestramninger ifølge DF skal være en del af finansloven.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, mener, at det er en stramning, når DF siger, at partierne på forhånd skulle være enige om de fleste punkter.

– Vi har selvfølgelig nogle fælles interesser, men Dansk Folkeparti er – ligesom alle andre partier – velkomne til at komme med alle de forslag, ønsker og krav, men det skal i givet fald foregå ved forhandlingsbordet og ikke gennem pressen, siger han til TV2.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS