Dansk kok må nøjes med 10.-plads ved EM efter madspild

Ungarn, Norge og Sverige tog henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen ved det uofficielle kokke-EM.

Danske Morten Falk opnåede en 10. plads ved det uofficelle kokke EM. Foto: Attila Kisbenedek/Scanpix
Udgivet Opdateret

Værtslandet Ungarn snuppede hovedprisen ved Bocuse d’Or Europe, det uofficielle EM for kokke, onsdag aften.

Den danske kok Morten Falk måtte nøjes med en 10.-plads, da han og hans assistent, Emil Rodam, smed for mange råvarer væk.

– Det trækker mange minuspoint, siger Falks coach ved kokke-EM, Jeppe Foldager.

Der gik ikke noget galt i konkurrencen ifølge coachen. Faktisk forløb alt efter planen. Danskerne var blot uopmærksomme på, at det ville koste dem en straf, da de skar kød væk og kasserede det i stedet for at bruge det hele.

– Selvfølgelig er vi skuffede. Når man rejser ned for at vinde en podieplads, er man ikke tilfreds med en 10.-plads, siger Jeppe Foldager.

Det væsentlige er imidlertid, tilføjer Foldager, at den danske kok med 10.-pladsen er kvalificeret til Bocuse d’Or næste år. Så er det “lige meget, om man bliver nummer fire, syv eller ti”.

Norge og Sverige tog henholdsvis anden- og tredjepladsen ved konkurrencen, der fandt sted i den ungarske hovedstad, Budapest.

Konfiskerede løg

Den danske kok fik konfiskeret hjemmesyltede svampe og løg umiddelbart før konkurrencen, da det er i strid med reglerne.

Holdet var dog forberedt på, at netop det kunne ske, og derfor betød arrangørernes indgreb ikke noget, fortæller Jeppe Foldager.

Konkurrencen er opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse, og VM-udgaven blev første gang afviklet i 1987.

Bocuse d’Or Europe – det uofficielle EM – fungerer som kvalifikation til Bocuse d’Or året efter. Begge konkurrencer afholdes med to år imellem.

Kokke-EM afholdes næste gang i Norge. Det blev meddelt under medaljeceremonien i Budapest onsdag.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS