Dansk længdespringer skriver atletikhistorie

Andreas Trajkovski. Foto: Kim Gudmand.

Den 22-årige danske længdespringer Andreas Trajkovski skrev tidligt lørdag morgen dansk tid amerikansk atletikhistorie.

Som den første udenlandske atlet nogensinde vandt han udendørsfinalen ved de amerikanske collegemesterskaber efter, at han i marts havde vundet det tilsvarende inde-mesterskab i længdespring.

Det er aldrig før sket i det amerikanske NJCAA-collegesystem, at den samme udenlandske atlet har vundet begge finaler i samme sæson.

Præmien for de to mesterskaber er to store diamantringe med personlig indgravering, en præmie, der leder tankerne hen på de Diamond League-stævner, som Trajkovski snart håber at kunne komme til start ved.

Og så er vejret forhåbentlig bedre end de var, da danskeren lørdag vandt collegemesterskabet i Kansas.

»Jeg har aldrig sprunget under så dårlige forhold. Vi skulle starte allerede kl. 9.00, og der var regn og torden, da jeg skulle springe. Men jeg vinder mesterskabet, og det var det, jeg havde sat mig for, så det er jeg meget tilfreds med,« siger Trajkovski om sejren, som kom i hus med et spring på 7,44 meter.

Tidligere i år har Trajkovski været ude på 7,86 meter ved de regionale collegemesterskaber, men her manglede der en vindmåler, så derfor kunne det lange spring ikke indgå i de officielle statistikker.