Dansk par risikerer at aflevere deres adoptivbarn tilbage

Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

Kenyas højesteret forlanger, at en dansk familie afleverer den fireårige pige, som de er i gang med at adoptere.

I fem måneder har familien befundet sig i Kenyas hovedstad Nairobi og har haft pigen i deres varetægt, mens de har ventet på at fuldføre adoptionsprocessen, skriver Politiken. Også to svenske par skal aflevere de børn, de har haft i deres varetægt.

Lørdag mødte kenyansk politi, børneværnsarbejdere og et TV-hold op i familiernes boliger, men de gik forgæves, fordi familierne havde valgt at tage ud af byen, skiver Politiken.

Ifølge avisen er moderen til pigen, som har været i den danske families varetægt, dukket op og fortæller, at hendes datter er blevet væk under en bustur.

Advokat Seth Ojienda, som fører sagen for de tre kenyanske familier til børnene, siger, at de tre børn ikke er blevet forladt, men er blevet væk fra deres forældre.

Den udlægning afviser direktør fra det danske adoptionsbureau DIA, Robert Jonasen:

»De danske forældre er indstillet på at følge, hvad de kenyanske myndigheder beslutter, og ønsker først og fremmest den bedste løsning for barnet. Lige nu arbejder familiens advokat på, at barnet enten kan blive hos familien, mens sagen opklares, eller at en af adoptivforældrene kan følge med, hvis barnet skal anbringes på en institution,« siger han til avisen.

Powered by Labrador CMS