Dansk skuespiller død af kræft: Blev 59 år

Pauli Ryberg døde søndag aften i en alder af 59 år. Det oplyser Teater Får302 i en pressemeddelelse.

Udgivet Opdateret

Skuespiller Pauli Ryberg døde søndag aften. Han blev 59 år.

Det oplyser Teater Får302 i en pressemeddelelse.

Han havde uhelbredelig kræft i bugspytkirtlen.

– Teatret har mistet en stor skuespiller, en dejlig ven og en kæmpe kunstnerisk kapacitet, skriver Teater Får302 i pressemeddelelsen.

Pauli Ryberg blev født i 1958 på Lolland og er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1987.

I 1990’erne var han en del af holdet på Dr. Dantes Aveny Teater. Han har blandt andet haft roller i “Personkreds 3” på Edison i 1998, “De lystige koner i Windsor” på Aarhus Teater i 1999 og “Hide & Seek” på Kanonhallen i 2002.

Siden 2008 har Pauli Ryberg været formand for Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, og ved siden af det har han arbejdet som skuespiller på teatre rundt omkring i landet.

Han har især optrådt meget på mindre scener, blandt andet Holbæk Egns Teater. Her spillede han i 2005 H.C. Andersen i “Milde Himmel”.

Hold fast i sine rødder

Teater Får302 hylder Pauli Ryberg for at holde fast i sine lollandske rødder.

Landskabet sad dybt i den ukonventionelle skuespiller, som lagde sin syngende dialekt bag sig, da han kom på Skuespillerskolen ved Odense Teater, men bevarede egnens barokke, humoristiske sans for det bredt menneskelige og en stormende, vildtvoksende kærlighed til den ypperste kunst. 
Man skulle ikke have kendt Pauli Ryberg i mange timer, før han gavmildt underholdt med anekdoter fra sit personlige Udkantsdanmark,” skriver teatret på Facebook.

Se hele teatrets Facebook-opslag herunder:

Powered by Labrador CMS