Danske Henry død i ulykke på Malta: Ingen ved endnu hvad gik galt

Den 73-årige mands ulykke er stadig ikke forklaret.

Danske Henry var på den maltesiske ø Gozo med Næstved Sportsdykkerklub. Han forsvandt under et dyk og blev siden fundet død. Arkivfoto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Politiet på den maltesiske ø Gozo fik tirsdag ved 11-tiden et opkald der bebudede, at en ældre dansk mand var i problemer under dykningen ved Armier på øen Gozo. Det lykkedes aldrig at finde ham, før det var for sent, bekræftede Udenrigsministeriets Borgerservice.

– Udenrigsministeriet kan bekræfte, at en dansker er omkommet på Malta og de pårørende er underrettet, lød det fra Udenrigsministeriets Borgerservices vagthavende til Newsbreak.dk.

Det var den rutinerede sportsdykker Henry Svensson fra Næstved Sportsdykkerklub, der tirsdag ved 18.45-tiden blev fundet livløs i vandet ud for Malta. Han var sammen med klubkammerater på dykkertur til det populære dykkerområde ved øen Gozo ud for Malta. Det skriver Sjællandske i sin avis fredag.

Pludselig væk

Tirsdag formiddag var 73-årige Henry Svensson pludselig væk, og hans kammerater satte omgående en eftersøgning i gang, men det var forgæves. Det lykkedes heller ikke lokale redningsfolk at finde Henry Svensson, der var en meget rutineret og kvalificeret sportsdykker.

Tirsdag aften omkring 18.45 blev Henry Svensson fundet livløs i vandet flere kilometer fra det sted, hvor han forsvandt tidligere på dagen.

Uvist hvad der er sket

I Dansk Dykkerforbund siger næstformand Flemming Holm, at årsagen til den tragiske ulykke ikke er fastslået.

– Vi ved ikke, hvad der er gået galt. Måske finder vi aldrig årsagen til ulykken, siger Flemming Holm til Sjællandske.

Medlemmerne af Næstved Sportsdykkerklub er stadig på Malta, men de ønsker ikke at udtale sig om ulykken.

Gozo er en selvstændig ø, men en del af Malta.

Powered by Labrador CMS