Danske jøder: Omskæringsforbud vil gøre ende på jødisk liv

Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Hvis Danmark indfører et forbud mod omskæring af drengebørn, vil det være det samme som at afskaffe den jødiske minoritet i landet. Forudsigelsen kommer fra jøder i Sverige og Norge, skriver Kristeligt Dagblad.

Danske jøder vil dog ikke flygte dagen efter, at et eventuelt forbud er vedtaget i Folketinget, siger Ervin Kohn, der er formand for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo.

»Men at kriminalisere jødisk omskæring er et så stærkt signal om, at man er uønsket, at jøder vil kvie sig ved at flytte til Danmark. Unge, vordende forældre vil nok rejse først, så der bare er ældre tilbage, og til sidst vil det jødiske samfund være borte,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Tilsvarende toner lyder fra formanden for Det Jødiske Centralråd i Sverige, Lena Posner-Korosi. Hun siger, at hvis der indføres forbud mod omskæring i Sverige, vil det med sikkerhed betyde enden for jødisk liv i Sverige.

En måling, som analyseinstituttet YouGov gennemførte for metroxpress i oktober sidste år, viste, at knap tre ud af fire danskere ønsker helt eller delvist forbud mod omskæring af drengebørn. Målingen fik en række politikere og organisationer på banen med argumenter for et forbud i Danmark.

Powered by Labrador CMS