Danske muslimer vil lave fredsring på Rådhuspladsen

Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix
Udgivet Opdateret

Organisationen The Network vil bekæmpe hadforbrydelser ved at lave menneskering

Talsmand Tanwir Ahmad fra organisationen The Network, der står bag initiativet til at danne en fredsring af muslimer på Rådhuspladsen i København, vil bekæmpe hadforbrydelser.

Ringen, der tager form fredag 27. februar klokken 17, er en reaktion på sidste weekends terrorangreb i København, hvor to mænd mistede livet.

I Oslo dannede muslimske borgere lørdag en fredsring omkring den lokale synagoge, og The Network, der er et netværk af muslimske akademikere med forskellige etniske baggrunde, tager ifølge talsmanden skridtet videre med fredagens kommende menneskering.

»Vi er selvfølgelig inspireret af det, der er sket i Norge. Men vi har så taget stafetten videre og valgt at sige, at vi vil fokusere på alle typer af hadforbrydelser – uanset dens afskygninger. Derfor har vi valgt at lave en fredsring på Rådhuspladsen for at fokusere på tryghed i hele København – uanset om overgrebet vedrører Dan, Finn eller Aisha,« siger Tanwir Ahmad og understreger:

»Når der sker sådan en terrorbegivenhed, som vi oplevede forrige uge, er det vigtigt, at vi står sammen. Det er også vigtigt, at vi prøver at undgå, at det bliver en religionskrig, hvor der forventes en særlig afstandstagen fra muslimernes side af. Det er vigtigt, at vi viser solidaritet over for hinanden og viser, at det her er en fælles kamp, vi står sammen om uanset vores religiøse baggrund.«

Også en anden gruppe af muslimske initiativtagere har ifølge DR forsøgt at få tilladelse til at danne en ring omkring synagogen i Krystalgade, men det har politiet afvist af sikkerhedsmæssige årsager.

Ifølge Tanwir Ahmad er det dog ikke nødvendigt, at ringen bliver dannet lige ved synagogen i Krystalgade, hvor 37-årige Dan Uzan blev skudt og dræbt 15. februar.

»Det her handler generelt om tryghed i hele København. Vi kan ikke begynde at lave fredsringe forskellige steder, hver gang der sker en ugerning. Det er vigtigt, vi tager den principielle debat om, at vi i København ikke tolererer fredsforbrydelser – uanset om det er mod jøder, muslimer eller noget helt tredje. Vi vil gerne fokusere på hadsforbrydelser af enhver art,« siger han.

Københavns Kommune har givet tilladelse til arrangementet på Rådhuspladsen, oplyser The Network.

Powered by Labrador CMS