Dansker i vildt bedrift

I golfdysten mellem Europa og USA markerede Emily Pedersen sig med en historisk hole-in-one.

Udgivet Opdateret

Golfspilleren Emily Pedersen stod fredag bag det helt store højdepunkt i turneringen Solheim Cup, hvor Europa dyster mod USA.

I disciplinen fourball, hvor der spilles to mod to, leverede danskeren en hole-in-one.

Det var kun anden gang i Solheim Cups historie, at et hul blev klaret med et enkelt slag.

Det betød, at Pedersen og hendes makker Maja Stark fra Sverige vandt hullet, men desværre for den nordiske duo rakte det kun til et halvt point i den tætte dyst.

I fourball benytter hver spiller sin egen bold, og den bedste score blandt de fire spillere vinder hullet.

Dermed har hvert hold to skud i bøssen på hvert eneste hul.

Sygt

Alligevel var der dog glæde at spore hos Pedersen.

- Det var sygt. Jeg har aldrig før været så ekstatisk på en golfbane. Min hals er stadig øm efter alt det skrigeri, siger hun ifølge ladieseuropeantour.com.

Amerikanerne Jennifer Kupcho og Allisen Corpuz lå i spidsen et godt stykke tid efter at have været bedst på rundens andet hul, men Pedersen og Stark kom på omgangshøjde på hul syv.

Parret fra USA kom hurtigt foran igen, men Pedersens fænomenale slag på hul 12 ramte banen på den helt rigtige hældning og trillede i hul.

Det gav hende selvtillid, og i resten af duellen leverede hun på et højt niveau.

Emily Pedersen stod for den bare anden hole-in-one i Solheim Cups historie.

Uden vinder

Modstanderne fra den anden side af Atlanten var bare også velspillende, og da de sidste to huller endte uafgjort, sluttede dysten uden vinder.

Pedersen tabte sin foursome tidligere på dagen med makkeren Charley Hull, og turneringens eneste dansker fik dermed et halvt point ud af anstrengelserne på førstedagen.

Europæerne fik i det hele taget en sløj start på kvindernes pendant til Ryder Cup ved at tabe de fire første foursomes.

Men to ud af fire fourballs endte fredag aften med europæisk vinder, mens pointene blev delt i de øvrige, og den samlede stilling er nu 5-3 til USA.

Turneringen varer tre dage. Lørdag spilles der igen foursome om morgenen og fourball om eftermiddag. Søndag afgøres dysten med 12 singlematcher.Powered by Labrador CMS