Dansker-scoring sikrer Valencia uafgjort

Daniel Wass scorede for Valencia, da holdet spillede 2-2 mod Chelsea i Champions League-gruppespillet.

Det var en lille overraskelse, at Daniel Wass skulle starte inde for Valencia, da det spanske hold på hjemmebane tog imod Chelsea i Champions League-gruppespillet onsdag aften.

Men den danske midtbanespiller blev helten for hjemmeholdet, da han med otte minutter igen udlignede til slutresultatet 2-2 med sit første Champions League-mål i karrieren.

Resultatet betyder, at ingen af de to hold er sikre på avancement fra gruppespillet og sørger dermed for spænding til det sidste i gruppe H, hvor Chelsea og Valencia begge har otte point.

Ajax vandt onsdag 2-0 over gruppens bundhold, Lille, og har ti point.

Valencia skal i sidste spillerunde på besøg i Holland, mens Chelsea hjemme tager imod Lille, der har udspillet sin rolle i turneringen.

Mange målchancer

Det var tæt på en drømmestart for Chelsea, der startede med Andreas Christensen i forsvaret i danskerens første kamp for det engelske hold i to måneder.

Kantspilleren Willian fik helt fri serveret bolden lige foran mål, men headede langt over.

Generelt var første halvleg fyldt med store målchancer i begge ender af banen.

Men først med seks minutter til pause kom kampens første scoring. Valencias Rodrigo stod for et flot indlæg, som Carlos Soler fik indersiden på og scorede sit første mål for i en skadesfyldt sæson.

Det satte gang i lægterne, men jublen blev kort efter til ærgrelse for de mange fremmødte Valencia-fans.

Blot to minutter senere fik Chelsea nemlig udlignet på et mål af Mateo Kovacic.

En tilfældig bold faldt ned til kroaten i det yderste af feltet, og han hamrede et fladt skud afsted, som Cillessen denne gang lige akkurat ikke fik handskerne på i det yderste venstre hjørne af målet.

Godkendt mål

Anden halvleg var knap gået i gang, da Chelseas Christian Pulisic sendte bolden i mål. Inden jublen for alvor brød ud på det engelske hold, skulle målet dog først ses igennem af VAR-dommerne.

Trods store protester fra hjemmeholdet, der mente, at Pulisic var offside, blev målet godkendt.

Dermed så det længe ud til, at Chelsea ville sikre sig den ene plads videre til ottendedelsfinalen, mens det så yderst svært ud for Valencia.

Endnu sværere, da Daniel Parejo brændte et straffespark for hjemmeholdet.

Men så dukkede Wass op. Danskerens skud på mål lignede mest et indlæg, men blev på fineste vis skruet i ind bag en chanceløs Kepa Arrizabalaga.

Valencia fik også muligheden for at tage sejren til sidst, men missede to store chancer.

Lille – Ajax 0-2

Otte hold er klar til Champions League (28/11)

Onsdag spillede FC Barcelona og RB Leipzig sig videre fra gruppespillet i Champions League og skal dermed spille ottendedelsfinaler efter nytår.

Følgende hold er klar til knockoutfasen i Champions League før sidste runde af gruppespillet:

* Gruppe A: Paris Saint-Germain og Real Madrid.

* Gruppe B: Bayern München og Tottenham.

* Gruppe C: Manchester City.

* Gruppe D: Juventus.

* Gruppe E: Ingen.

* Gruppe F: Barcelona.

* Gruppe G: Leipzig.

* Gruppe H: Ingen.