Danskere advares mod bank

Finansmedier skriver onsdag, at en falsk bank er på spil.

Privatbankens hjemmeside er onsdag forsvundet. Det er Facebook-siden dog ikke. Foto: Screenshot/Newsbreak
Privatbankens hjemmeside er onsdag forsvundet. Det er Facebook-siden dog ikke. Foto: Screenshot/Newsbreak
Udgivet Opdateret

Finanstilsynet, der holder tilsyn med danske banker og udlånsaktiviteter, kommer onsdag med en skrap anbefaling til danskere, skriver både Finanswatch og Finans.dk.

Kort sagt kan det koges ned til “Hold jer fra PrivatBanken”. Under overskriften “Finanstilsynet udsender hermed en advarsel mod PrivatBanken” falder ordene bramfrit fra tilsynet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det er ganske enkelt ikke en rigtig bank, og det er dermed ikke muligt at holde tilsyn med den, lyder advarslen. Det betyder også, at PrivatBanken tilbyder at udstede lån til trods for, at det ikke er den tilladt.

Falsk adresse

Der er flere mystiske tendenser omkring banken. PrivatBankens adresse skal ifølge den selv være Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg, men Finanstilsynet oplyser, at banken slet ikke er at finde på adressen.

Faktisk er den slet ikke er registreret i Danmark. Af samme årsag er den heller ikke under lovkrævet tilsyn.

Lånene er blevet tilbudt til potentielle kunder via både hjemmesiden privatbanken.dk og en Facebook-profil oprettet i 2017. Onsdag er det ikke muligt at oprette forbindelse til hjemmesiden, men Facebook-siden er ved begyndelsen af denne artikels tilblivelse stadig aktiv.

Vil du låne?

Af samme årsag har Newsbreak.dk via Facebooks beskedsystem forsøgt at opnå kontakt til PrivatBanken, men vores beskeder besvares tilsyneladende af en robot, og samtalen indledes med et lånetilbud.

“Hej. Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at få et uforpligtende lånetilbud. Skal vi gå i gang?”, skriver banken, og da Newsbreak.dk tydeligt bekender vort ærinde dukker endnu en standardiseret besked op.

“Hej Jonathan. Jeg vender tilbage til dig hurtigst muligt.”

Siden er der stille fra Facebook-siden. Det fremgår af dennes data, at den kontrolleres af én person i Danmark, én i Colombia og én i Storbritannien. Kort før udgivelse kan Newsbreak konstatere, at Facebook-siden er forsvundet.

Falsk bank

Alt i alt er konklusionen fra Finanstilsynet, at der er tale om en direkte falsk bank, som ingen danskere bør benytte sig af.

Det er vigtigt ikke at lade sig forvirre af, at der tidligere har eksisteret en bank med et lignende navn. Privatbanken (med småt b) fusionerede i 1990 med Sparekassen SDS og Andelsbanken til Unibank.

Hvis man er i tvivl om en banks ægthed, kan man på Finanstilsynets hjemmeside læse, hvilke virksomheder, der har tilladelse til at drive bankvirksomhed i Danmark. Det kan du lige her.

Powered by Labrador CMS