Danskerne stoler ikke på skolereformen

Danskerne er i høj grad utilfredse med skolereformen. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Skolereformen skulle bidrage til en stærkere folkeskole og dygtigere elever.

Men noget tyder på, at det ikke helt er lykkedes. I hvert fald viser en ny måling, som Norstat har foretaget for Altinget.dk et år efter reformens fødsel, at tre ud af fire danskere har mistet troen på, at reformen kan leve op til sit formål.

Kun 24 procent af de 1.000 adspurgte tror på, at folkeskolereformen vil gøre eleverne fagligt dygtigere. Imens svarer halvdelen – 48 procent – nej på spørgsmålet om, hvorvidt de tror, at reformen vil højne det faglige niveau blandt skoleeleverne.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) siger til Altinget.dk, at det ikke var klogt, at skoleformen blev »født ud af en arbejdstidskonflikt« med henvisning til lærerlockouten i 2013.

»Der kan ikke laves om på det, men den måde, det blev gjort på, betød, at man i stedet for at have et positivt udgangspunkt har fået et ekstremt konfliktfyldt klima,« siger undervisningsministeren.

Ellen Trane Nørby pointerer dog samtidig, at vi ikke kunne havde været foruden en ny reform af folkeskolen. Da reformen blev indført, var det nemlig op mod hver sjette af skoleeleverne, der forlod folkeskolen uden at have de mest basale færdigheder i dansk og matematik på plads.

Knap seks ud af ti – 57 procent – svarer dog i undersøgelsen, at de mener, at folkeskolelærerne er dygtige nok til at lære børnene det, de skal.

Det svarede danskerne

Spørgsmål: Reformen af folkeskolen går nu ind i sit andet år. Tror du, at reformen komme til at medføre, at vores skoleelever bliver fagligt dygtigere?

24 procent svarer ja

48 procent svarer nej

27 procent svarer ved ikke

Spørgsmål: Mener du, at folkeskolelærerne er dygtige nok til at lære børnene det, de skal lære?

57 procent svarer ja

27 procent svarer nej

16 procent svarer ved ikke

Kilde: Altinget.dk

Powered by Labrador CMS