Danskernes jul bliver dyr – se hvor dyr

Danskerne forventer at bruge en del flere penge i juletiden end resten af Europa.

Julegaverne bliver dyrere end nogensinde denne jul. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Danskerne forventer at bruge en del flere penge i juletiden end resten af Europa.

 

Danskerne er ved at komme i julestemning, og i år skal der ikke spares på noget. Mens borgerne i andre europæiske lande skærer ned på forbruget, vil danskerne tage spenderbukserne på, skriver Jyllands-Posten.

En analyse, der er foretaget af konsulentvirksomheden Deloitte viser, at danskerne i gennemsnit vil bruge 5,2 pct mere på julen i år. De danske husholdninger forventer at bruge 4.599 kroner, og det betyder, at danskerne skruer op for forbruget og placerer sig i toppen af listen over Europas største juleoptimister. I gennemsnit vil de europæiske lande nemlig skære ned på juleudgifterne med 0,3 pct. til 3.825 kroner.

 

Optimismen er simpelthen større i Danmark, forklarer partner i Deloitte Peter Mølkjær.

»Analysen viser, at danskerne er klar til til at skrue op for forbruget op til jul. Selv om de har holdt lidt igen i løbet af året. Lave renter, mindre skattetryk og færre udgifter til brændstof betyder, at forbrugerne har et større økonomisk råderum,« siger han.

I en prognose forudser Dansk Erhverv, at der vil blive foretaget juleindkøb for 8,6 mia. kroner. Det er 200 mio. kroner mere end sidste år.

 

Powered by Labrador CMS