DBU og Hareide er skeptiske over for VM-udvidelse

Hverken hos DBU eller landstræner Åge Hareide klapper man i hænderne over en VM-udvidelse i antallet af hold.

Den danske landstræner i fodbold, Åge Hareide, er skeptisk over for en udvidelse af deltagerhold i VM-slutrunden. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Udgivet Opdateret

Hverken i Dansk Boldspil-Union (DBU) eller hos den danske landstræner i fodbold, Åge Hareide, er der udelt begejstring over udsigten til en udvidelse af VM-slutrunden.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) skal tirsdag diskutere emnet, hvor Fifa-præsident Gianni Infantino længe har talt for en udvidelse fra 32 hold til enten 40 eller 48 deltagende hold ved VM i 2026.

I DBU-toppen mener man dog ikke, at grundlaget for at træffe en beslutning endnu er belyst tilstrækkeligt.

– Infantino gik jo til valg på en VM-udvidelse, så jeg har selvfølgelig respekt for, at han nu arbejder for at få gennemført udvidelsen.

– Men jeg synes, det er vigtigt, at beslutningen bliver truffet på så oplyst et grundlag som muligt, så man husker at tage de nødvendige hensyn både til spillere, klubber og forbund.

– Det er jeg bekymret for, ikke er tilfældet her, siger DBU’s formand, Jesper Møller, i en pressemeddelelse.

Fifa vil diskutere emnet

DBU melder ud om sin holdning, da Fifa tirsdag ventes at diskutere emnet og måske træffe en beslutning om en eventuel udvidelse.

– Helt grundlæggende synes jeg, det er bekymrende, at en beslutning af denne størrelse bliver truffet så hurtigt. En turnering med 40 eller 48 nationer stiller væsentligt større krav til værtslandene og infrastrukturen.

– Så spørgsmålet er, om det ekskluderer for mange fra at komme i betragtning, og samtidig er ingen interesseret i, at der bliver bygget store stadions, som ligger hen som ubrugte paladser efterfølgende, siger han.

Landstræneren ej heller begejstret

Den danske landstræner Åge Hareide jubler heller ikke ved udsigten til en eventuel udvidelse.

– Jeg synes ikke, at udvidelsen af sommerens EM-slutrunde rent sportsligt var en entydig succes.

– Det er korrekt, at en del af de mindre lande havde succes med at forsvare sig, men jeg mener, at man i stedet for bør kigge mere på, hvordan man kan skabe en turneringsstruktur, hvor man belønner sejre i højere grad end at udvide til endnu flere lande.

– Flere hold kan risikere at give flere ligegyldige kampe, og det tror jeg ikke er gavnligt for en VM-slutrunde, siger Åge Hareide.

Fifas øverste beslutningsorgan, Fifa Council, har en eventuel VM-udvidelse på dagsordenen på et møde tirsdag.

Siden 1998 har 32 lande deltaget ved VM i fodbold, og det bliver også tilfældet ved VM i 2018 og 2022.

Det er tidligst fra VM i 2026, at antallet af deltagere kan udvides til enten 40 eller 48, som Infantino ønsker.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS