De kongelige indtager New York

Spaniens konge og dronning mødes med FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon. Foto: Eskinder Debebe/AP
Udgivet Opdateret

FN’s topmøde er langt fra kun for toppolitikere. Mange af Europas kongehuse har også taget turen over Atlanten.

Dronninger, prinser og prinsesser har pakket kufferterne og er draget til den 69. generalforsamling i FN, der i øjeblikket er i gang i storbyen New York.

Det spanske regentpar, kong Felipe og dronning Letizia levede op til det gamle ordsprog, del og hersk, i det amerikanske. Mens kong Felipe holdt tale for spanske og amerikanske studerende, var dronning Letizia taget ud til bydelen Harlem for at besøge en skole. Her lykkedes det flere elever af få en såkaldt selfie med Dronningen.

Dronning Maxima fra Holland har haft lidt mere formelle opgaver til topmødet. Hun overrakte den årlige rapport om alles ret til adgang til finansielle muligheder til FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon.

Også det danske kronprinspar er med i New York, hvor kronprinsesse Mary og hendes kongelige hollandske kollega, prinsesse Mabel – søster til kong Willem-Alexander – var med til at sætte fokus på kvinders rettigheder. Først sammen med Organisation of African First Ladies Against HIV/AIDS, og senere hos organisationen Women Deliver, hvor Mary også holdt en tale.

Sammen har de to prinsesser også været med til at oprette fonden, AmplifyChange, der fokuserer på kvinder, piger og andre marginaliserede grupper.

Alt imens havde kronprins Frederik travlt med at sætte fokus på dansk teknologi og ekspertise. Han åbnede udstillingen “House of Green” i Brooklyn. En udstilling, der skal promovere grøn teknologi.

Newspaq

Powered by Labrador CMS