Der bliver stadig solgt massevis af glødepærer

Foto:
Udgivet Opdateret

Glødepærer er ulovlige at sælge, men der er et smuthul, som flere og flere finder frem til.

Selvom de strømslugende glødepærer ikke har været tilladte i EU siden 2012, skruer danskerne alligevel i stigende grad pærerne i hjemmets lamper.

Det skriver Politiken, som har lavet en rundringning til forhandlere af glødepærer, der stadigvæk kan sælge pærerne, hvis de bare går under navnet »industripærer« eller »specialpærer«.

Energistyrelsen bekræfter tendensen og angiver, at specialpærerne i 2013 udgjorde under en procent af de solgte lyskilder, mens de sidste år steg til fem procent.

– Vi ser en stigende trend, i takt med at flere forbrugere bliver opmærksomme på, at det stadig er muligt at købe glødepærer. De ringer og spørger forundret, om det ikke er forbudt at sælge de her pærer, siger Ulrik Greve fra netbutikken Lyskilderdirekte.dk til Politiken.

Hverken Energistyrelsen eller branchen har et præcist tal for, hvor mange lyskilder der sælges i Danmark. Kilder i branchen regner dog ifølge Politiken med, at der bliver solgt mellem 10 og 20 millioner. De fem procent glødepærer, som Energistyrelsen har talt sig frem til, vil dermed udgøre en halv til en hel million.

Powered by Labrador CMS