Der er nu risiko for skybrud flere steder i Danmark

Det er DMI, der står bag varslet om voldsomt vejr.

Udgivet Opdateret

Siden klokken slog 16.50, har der i store dele af Danmark været risiko for, at man bliver ramt af skybrud og tordenvejr. Er man ikke blevet begunstiget med et sådant voldsomt vejr endnu, bør man vide, at varlset gælder til 21.00 fredag aften.

Det er Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, der står bag varslet. Det er udsendt sammen med et andet, mere konkret varsel. Hos DMI opererer man med forskellige niveauer af varsler, og hvor et risikovarsel indikerer, at der kan komme voldsomt vejr, betyder et regulært varsel, at der med ret stor sikkerhed vil komme voldsomt vejr.

I den del af landet, hvor det reelle varsel gælder, forventer DMI mellem 15 og 25 milimeter regn på maks 30 minutter. Det er skybrudsniveau. Derudover er der risiko for kraftigt tordenvejr, og tordenvejr kan i sig selv føre til både brande, nedbrud af elektriske systemer og meget, meget andet.

Tæl til torden

De dele af Danmark, der er omfattet af risikovarslet, risikerer det samme; skybrudsmængder af regn og tordenvejr. Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, kan du selv regne dig frem til, hvor tæt du er på et aktivt tordenvejr.

For at gøre det, skal du tælle de sekunder, der går, fra du ser et glimt fra et lyn og indtil du hører et brag. Antallet af sekunder skal du dividere med tre. Resultatet er afstanden til tordenvejeret i kilometer.

Da Newsbreak.dk var i kontakt med DMI tidliger efredag, fik vi fortalt, at temperaturerne formentlig ikke kommer til at runde de 25 grader, vi skal op over, før vi kan tale om, at vi har haft en sommerdag.

– Men når fredagen er omme vil de fleste nok sige, det var en fin dag og vil kun have fået enkelte dråber vand eller slet intet. Få vil derimod måske have oplevet skybrud, fortalte vagthavende ved DMI, Jesper Eriksen, tidligere fredag.

Powered by Labrador CMS