Derfor bør forældre særligt følge corona-reglerne

Som forældre bør man ifølge eksperter overholde corona-restriktionerne til punkt og prikke.

Udgivet Opdateret

Der er efterhånden meget at huske på i denne tid.

Skal du besøge en restaurant eller køre med offentlig transport, skal mundbindet pakkes. Når du skal handle ind, står der håndsprit ved alle indgange, ligesom at du bliver mindet om at holde afstand i store dele af supermarkedet.

Men som forælder bør du virkelig sætte dig ind i corona-reglerne. Noget tyder nemlig på, at dit barn kigger på, hvad du gør.

Det skriver Healthline.

Springer du en enkelt gang håndspritten over, når du besøger en butik, så er der stor sandsynlighed for, at dit barn også gør det.

Børn kigger nemlig ofte til deres forældres adfærd, når de selv skal finde ud af, hvordan man skal gebærde sig. Det gælder også nu, hvor vi bevæger os rundt i en tid med en pandemi.

Psykoterapeuten Jennifer Hoskins-Tomko forklarer, at hvis du som forældre ruller øjne af de restriktioner, der skal overholdes, så er sandsynligheden for, at dit barn også gør det meget stor. Hun peger også på, at det omvendte gælder.

Psykolog Caroline Hexdal er enig og understreger derfor, at forældre bør være opmærksomme på dette.

– Forældre er fantastiske rollemodeller for deres børn, særligt de yngre børn, og for det meste holder børnene øje med dem, uden at forældrene opdager det, siger hun.

De ser, hvad du gør

Har man børn i alderen tre til 12 år, er de mest modtagelige for forældrenes opførsel. Men selv de lidt ældre børn søger mod deres forældre, når de skal tage en beslutning.

I Danmark har elever og studerende oplevet, at skoledagen ser anderledes ud i denne tid.

På flere skoler er det et krav, at man vasker hænder eller spritter dem af, når man ankommer til skolen. I løbet af dagen huskes eleverne på, at de skal sørge for en god håndhygiejne.

For fleres vedkommende blev det også i starten af pandemien til, at klasserne blev skåret ned og delt op i flere lokaler, da alle ikke måtte være samlet. Elevernes omgangskreds i skolen blev også indsnævret til, at man skulle forsøge at lege med de samme i frikvartererne, som man delte klasseværelse med.

Senest er der på enkelte uddannelser også gjort krav på, at der er dele af skolen, hvor de studerende skal bære mundbind.

Hvis ikke du som forældre har banet vejen og vist dit barn, hvordan man overholder restriktionerne, så kan det give problemer. Det kan også ses i skolen.

Læreren Bryan Truang forklarer, at han bare ved at observere og lytte til en elevs ageren i klassen, kan sige noget om dets forældres politiske, religiøse og økonomiske overbevisninger. Det samme gør sig gældende med håndhygiejne og brug af mundbind.

Powered by Labrador CMS