Derfor døde helt ung dykker

Nu er manden obduceret.

Udgivet Opdateret

Søndag 22. april klokken 14.29 fik politiet via alarmcentralen en anmeldelse om en dykker, der pludselig var forsvundet.

– De er angiveligt nede og dykke ved et vrag, der ligger mellem Ærø og Als, fortalteHans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi, tidligere til Newsbreak.dk.

På trods af en større redningsindsats – hvor også Kongeskibet Dannebrog deltog – lykkedes det ikke at finde den 21-årig dykker i live.

Fyns Politi kunne senere søndag oplyse, at han var blevet fundet i farvandet mellem Ærø og Als af civile dykkere fra dykkerklubben Narhvalen klokken 19.57.

Siden er den unge mand blevet obduceret, og den har fastslået dødsårsagen.

Den 21-årige, der stammede fra Morud,  døde af bristet lungevæv. Det skriver Fyens.dk.

Kendt fænomen

“Fænomenet kaldes også en luftblodprop og kan opstå, hvis man ikke ånder ordentligt ud under opstigningen til overfladen”, skriver Fyens.dk.

Ifølge en erfaren dykkerlæge er bristet lungevæv er et kendt fænomen.

– Skaderne i lungerne opstår på grund af ændringen i trykket og rammer kun dykkere, der får luft fra dykkerflasker, siger han til Fyens.dk.

Det betyder, at det er vigtigt at ånde ud, mens man stiger op. Gør man ikke det, vil luften ifølge dykkerlægen udvide sig i takt med, at trykket falder.

Det er altså det, der forårsager lungesprængningen.

 

Dykkede ved vrag

Det var fire dykkere fra dykkerklubben Narhvalen, der var taget ud i gummibåd for at dykke på vraget af en tysk motortorpedobåd fra 2. verdenskrig. Vraget befinder sig på 32 meters dybde.

I forbindelse med dykningen forblev dykkerlederen i gummibåden, mens de tre dykkere foretog dykningen. På cirka 25 meters dybde tilkendegav den 21-årige ved fagter, at han ville gå til overfladen. De to dykkere fortsatte ned til vraget, hvorpå de kort tid efter returnerede til overfladen.

Her opdager de, at den 21-årige var forsvundet.

 

 

Powered by Labrador CMS